אוסובוקו בקר ביין וירקות
נתחי בשר עסיסיים ביין וירקות.


8 גזרים שלמים קלופים
2 ראשי סלרי חתוכים לפלחים עבים
8 בצלים בינוניים קלופים ושלמים
10 שיני שום קלופים ושלמים
1 בקבוק יין אדום יבש
פלפל שחור גרוס
מלח
מעט קמח
חצי כוס שמן זית לטיגון
8 גבעולי טימין טרי
2 כפות סילאן (דבש תמרים)
1 כף רסק עגבניות
2 עלי דפנה
האוסובוקו, הידוע גם בשמו מזל או מוזה, תלוי מאיזה צד בעולם אתם מגיעים, מורכב משריר הזרוע.
יש להכין מחבת רחבה וסיר גדול.
מקמחים את נתחי האוסובוקו, מפלפלים ומטגנים במחבת עם בצל בשמן זית עד שהנתחים מקבלים קליפה מכל הצדדים. מניחים את הנתחים המטוגנים עם הבצל בסיר גדול ומפזרים סביב את הירקות, השום והטימין. מוסיפים מלח. יוצקים לתוך המחבת (שבו טוגנו הנתחים) בקבוק יין, מוסיפים עלי דפנה, רסק עגבניות וסילאן, מערבבים היטב עם המשקעים שנשארו במחבת ומביאים לרתיחה.
יוצקים את הנוזלים על הבשר והירק שבסיר עד שהנוזלים מכסים אותם כמעט לחלוטין. אם חסרים נוזלים אפשר להוסיף מרק בשר או מים רותחים. מביאים לרתיחה, מנמיכים
את האש ומבשלים שעתיים וחצי לפחות.
הבשר מוכן כאשר הוא מתחיל להיפרד מהעצם. כחצי שעה לפני הסיום כדאי לבדוק אם יש נוזלים רבים מדי בסיר. אם כן, יש להסיר את המכסה.
לגיוון:
לפני ההגשה אפשר לפזר על הבשר כפית גרידת לימון; אפשר גם להוסיף לבישול פלפל חריף אחד חתוך לעיגולים דקים.
*אוסובוקו:
האוסובוקו הוא חלק לא שמן במיוחד, אבל שפע הסחוסים הקטנים שנמצאים בו מעניקים לו מרקם רך. זהו בשר העוטף עצם מח, וכאשר פורסים אותו לטבעות, רצוי לא דקות במיוחד - הוא נראה כמו פרח, האוסובוקו מתאים לבישול ארוך ולימים סגרירים.
- מתכוני בשר בקר טרי נוספים מתפרסמים באתר מועצת הירקות:http://www.meat.org.il
- לפסח, להחליף את הקמח בקמח מצה דק.


- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- מטבל גבינה עם בצל מטוגן [אורן בר] -
- עוגת שוקולד ברוטב דובדבנים [אבי מ.] - עוגה שוקולד נמוכה במרקם פאדג'
- צלי בקר וירקות [אבי מ.] - צלי קוביות בשר בקר וירקות
- פלפל ממולא [רגבקוק] - תוספות
- בצלצלים מזוגגים ביין [אבי מ.] - תוספת נהדרת למנות בשר ועוף.
- סהרוני וניל צ'כים [mirich] - עוגיות חג המולד (לא רק) טבעוני
- עוגיות שקדים Amaretti [אבי מ.] - עוגיות שקדים איטלקיות.