Pesto
תפריט
ד', 21 מאי 2025, 02:15
110502 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

אוסובוקו בקר ביין וירקות

נתחי בשר עסיסיים ביין וירקות.    
מאת: אבי מ. ::: צפיות: 19275   

אוסובוקו בקר ביין וירקות
8 מנות
בישול
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
 
מרכיבים
8 נתחי אוסובוקו* בעובי של 4-כ ס"מ (אפשר להשתמש גם 8 מנות של שריר הזרוע ו-8 עצמות עם מח בנפרד)
8 גזרים שלמים קלופים
2 ראשי סלרי חתוכים לפלחים עבים
8 בצלים בינוניים קלופים ושלמים
10 שיני שום קלופים ושלמים
1 בקבוק יין אדום יבש
פלפל שחור גרוס
מלח
מעט קמח
חצי כוס שמן זית לטיגון
8 גבעולי טימין טרי
2 כפות סילאן (דבש תמרים)
1 כף רסק עגבניות
2 עלי דפנה
דרך הכנה

האוסובוקו, הידוע גם בשמו מזל או מוזה, תלוי מאיזה צד בעולם אתם מגיעים, מורכב משריר הזרוע.

יש להכין מחבת רחבה וסיר גדול.

מקמחים את נתחי האוסובוקו, מפלפלים ומטגנים במחבת עם בצל בשמן זית עד שהנתחים מקבלים קליפה מכל הצדדים. מניחים את הנתחים המטוגנים עם הבצל בסיר גדול ומפזרים סביב את הירקות, השום והטימין. מוסיפים מלח. יוצקים לתוך המחבת (שבו טוגנו הנתחים) בקבוק יין, מוסיפים עלי דפנה, רסק עגבניות וסילאן, מערבבים היטב עם המשקעים שנשארו במחבת ומביאים לרתיחה.

יוצקים את הנוזלים על הבשר והירק שבסיר עד שהנוזלים מכסים אותם כמעט לחלוטין. אם חסרים נוזלים אפשר להוסיף מרק בשר או מים רותחים. מביאים לרתיחה, מנמיכים
את האש ומבשלים שעתיים וחצי לפחות.

הבשר מוכן כאשר הוא מתחיל להיפרד מהעצם. כחצי שעה לפני הסיום כדאי לבדוק אם יש נוזלים רבים מדי בסיר. אם כן, יש להסיר את המכסה.

לגיוון:
לפני ההגשה אפשר לפזר על הבשר כפית גרידת לימון; אפשר גם להוסיף לבישול פלפל חריף אחד חתוך לעיגולים דקים.

*אוסובוקו:
האוסובוקו הוא חלק לא שמן במיוחד, אבל שפע הסחוסים הקטנים שנמצאים בו מעניקים לו מרקם רך. זהו בשר העוטף עצם מח, וכאשר פורסים אותו לטבעות, רצוי לא דקות במיוחד - הוא נראה כמו פרח, האוסובוקו מתאים לבישול ארוך ולימים סגרירים.

הערות
  • מתכוני בשר בקר טרי נוספים מתפרסמים באתר מועצת  הירקות:http://www.meat.org.il 
  • לפסח, להחליף את הקמח בקמח מצה דק.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
ראובן מ. (עורך)
"אפשר" אולי כן, אבל זה לא התמצית של המתכון הזה.
3
שלום, האם אפשר להשתמש גם בבשר מס' 5 ?
2
ניחוח היין מפריע למשפחתי מה יכול לבוא כתחליף
1
רק תיקון:האוסובוקו מגיע משריר השוק של עגל(השם הוא איטלקי ומשמעו חור בעצם)
אוסובוקו בקר ביין וירקות By , 2005-03-29T00:27:05+02:00 אוסובוקו בקר ביין וירקות נתחי בשר עסיסיים ביין וירקות. Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 8 Tags: none Ingredients: - 8 נתחי אוסובוקו* בעובי של 4-כ ס"מ (אפשר להשתמש גם 8 מנות של שריר הזרוע ו-8 עצמות עם מח בנפרד)8 גזרים שלמים קלופים2 ראשי סלרי חתוכים לפלחים עבים8 בצלים בינוניים קלופים ושלמים... Instructions: האוסובוקו, הידוע גם בשמו מזל או מוזה, תלוי מאיזה צד בעולם אתם מגיעים, מורכב משריר הזרוע.יש להכין מחבת רחבה וסיר גדול.מקמחים את נתחי האוסובוקו, מפלפלים ומטגנים במחבת עם בצל ב...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר