קרם קרמל

6 מנות
אפיה משולב

קושי: בינוני
» קינוחים» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
לקרמל:
1 כוס סוכר
1/3 כוס מים
לקרם:
3/4 1 כוס חלב
1 כוס שמנת מתוקה
5 ס"מ קליפת תפוז, החלק הצהוב בלבד
קורט מלח
6 כפות סוכר
2 כפיות תמצית וניל
3 ביצים
3 חלמונים
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-175 מעלות, מכינים 6 תבניות אישיות חסינות חום בנפח 3/4 כוס, או 9 תבניות בנפח 1/2 כוס.
- מחממים את החלב, השמנת, קליפת התפוז והמלח, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש, מוציאים את קליפת התפוז, בוחשים פנימה את תמצית הוניל ומניחים את הסיר בצד.
- בסיר קטן נוסף מחממים את חומרי הקרמל, הסוכר והמים, בוחשים עד להמסת הסוכר, ממשיכים לחמם על להבה בינונית ללא בחישה, מסירים מדפנות הסיר גרגרי סוכר שנדבקו בעזרת מברשת שנטבלה במים, מבשלים עד לקבלת קרמל בהיר, ברגע שהקרמל הופך כהה מסירים מיד מהאש וטובלים את תחתית הסיר בצלחת עם מים להפסקת בישול הקרמל.
- יוצקים את הקרמל בזהירות בכמות שווה לכל התבניות, מניחים את התבניות בתבנית גדולה ועמוקה שתכיל את כולם, הקרמל יתקשה, הוא ימס בהמשך התהליך.
- ממשיכים להכין את הקרם, בקערה טורפים את הביצים והחלמונים עם הסוכר לתערובת אחידה, יוצקים את תערובת החלב-שמנת לתערובת הביצים ומערבבים בעדינות מבלי להקציף וליצור בועות.
- יוצקים את התערובת לתבניות האישיות בעזרת מצקת מעל הקרמל מעט מתחת לגובה התבניות.
- יוצקים מים חמים לתוך התבנית הגדולה עד ל-2/3 גובה תבניות הקרמל.
- מכניסים לתנור לאפיה של 35 דקות או עד שסכין הננעצת במרכז הקרמל יוצאת נקיה.
- מוציאים את התבנית, מוציאים ממנה את התבניות האישיות ומניחים על רשת לצינון.
- לאחר הצינון מכיניסים למקרר לקירור ל-4 שעות לפחות או ללילה.
- להגשה, מעבירים סכין בהיקף התבנית, מניחים צלחת הגשה על התבנית והופכים, מניחים לרוטב הקרמל לנזול על הקרם.
הערות
- ניתן להכין את קרם הקרמל באותה הדרך אבל בתבנית עגולה גדולה אחת חסינת חום.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- כדורי עוף פריכים [רגבקוק] -
- כרובית ברוטב חמוץ מתוק [אבי מ.] - פרחי כרובית, פלפל ובצל ברוטב חמוץ מתוק
- עוגת סולת וקוקוס [סוזיה] - עוגת צרקסי
- סופגניות מבצק רבוך [אבי מ.] - לא רק לחנוכה.
- חטיף בריאות [אורן בר] -
- לחם עשבי תיבול טריים [אבי מ.] - לחם לבן עסיסי וניחוחי, טעים מאוד, מתכון של סמדר מוואלה.
- סלט חסה וסלרי [אורן בר] - מדהים...