Pesto
תפריט
ו', 13 דצמ 2019, 16:13
110436 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מרק ירקות וחומוס

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 8088   

* תמונה להמחשה
מרק ירקות וחומוס
8 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מרקים» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, פרוס
  • 4 גזרים בינוניים פרוסים
  • 2 קישואים פרוסים
  • 1/2 קג' דלעת, בקוביות
  • 3 תפוחי אדמה, בקוביות
  • 1/4 שורש סלרי, בקוביות
  • 1/4 כרוב לבן, ברצועות
  • 200 גר' גרגרי חומוס מבושלים קפואים*
  • מלח, פלפל
  • עלה דפנה 
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כפית טימין יבש
  • 2 כפות פטרוזיליה או כוסברה, קצוצות

* או גרגרי חומוס מבושלים מקופסה

דרך הכנה
  1. מחממים את השמן בסיר מרק ומטגנים קלות את השום, מוסיפים את כל הירקות והחומוס.
  2. מוסיפים מים או מרק עוף לכסוי ועוד 3 ס"מ מעל הירקות, מתבלים במלח, פלפל שחור עלה דפנה, כמון וטימין. מביאים לרתיחה.
  3. מקטינים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה, עד שכל הירקות מתרככים, אך עדיין שומרים על צורתם, מוסיפים מים או מרק אם יש צורך לפי הסמיכות הרצויה.
  4. מוציאים את עלה הדפנה, טועמים ומוסיפים תבלינים לפי הטעם.
  5. מגישים את המרק חם וזורים מעל פטרוזיליה או כוסברה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
1
היי
אני מכינה מרק ירקות חורפי
האמת מקווה שזה יצליח אשמח לשדרוגים

טיגנתי בצל אח"כ...»»
מרק ירקות וחומוס By , 2005-03-28T15:52:58+02:00 מרק ירקות וחומוס Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 8 Tags: none Ingredients: - 2 כפות שמן זית 2 שיני שום, פרוס 4 גזרים בינוניים פרוסים 2 קישואים פרוסים 1/2 קג' דלעת, בקוביות 3 תפוחי אדמ... Instructions: מחממים את השמן בסיר מרק ומטגנים קלות את השום, מוסיפים את כל הירקות והחומוס. מוסיפים מים או מרק עוף לכסוי ועוד 3 ס"מ מעל הירקות, מתבלים במלח, פלפל שחור עלה דפנה, כמון...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר