Pesto
תפריט
ב', 27 ינו 2020, 05:14
110438 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

סטינקו בניחוח הדרים

מתכון של ניצי מנהלת פורום אוכל וואלה    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 3666   

סטינקו בניחוח הדרים
3 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
 
מרכיבים
3 יחידות סטינקו*
3 תפוזים
1 כוס יין לבן יבש
כמה גבעולי סלרי
כמה ענפי טימין
מלח פלפל
שמן זית
מעט קורנפלור (לא חובה)
מרק עוף צח
דרך הכנה

*סטינקו זה החלק שבין הברך לכף הרגל. כלומר, השוק. אפשר להכין משוק של חזיר, הודו,
משוק של בקר, עגל, וגם של עוף. צריך רק לבקש מהקצב לנקות היטב, בסכינו החדה את הבשר מסביב לעצם. להפריד בין הבשר לעצם, ולנקות את העצם היטב. כך, בזמן הבישול, הבשר מכווץ ועולה למעלה ונראה כמו סוכריה על מקל.

יש לבקש מהקצב את החלק שממנו מכינים אוסובוקו, אבל בחתיכה אחת, שלא יחתוך רק יפריד וינקה.

מניחים את יחידות השוק בתבנית גדולה.

לפלפל, להניח מסביב את הסלרי, לגרר את קליפת התפוזים על הבשר, לסחוט את המיץ על הבשר, להוסיף את היין, מניחים את הטימין מסביב.

מכסים את התבנית בנייר כסף ומניחים לכמה שעות להשרייה (או ללילה, תוך שמקפידים להפוך את הבשר בתוך התבנית מפעם לפעם).

למחרת,מוזגים על הבשר מעט שמן זית, מעסים את השמן לתוך הבשר, ושוב מכסים את התבנית. אופים בחום גבוה בתנור חם כשעה, ואז להנמיך את האש ל 180 מעלות,
ולהמשיך לאפות עד שהבשר רך.

להוריד את נייר הכסף, ולאפות גלוי עד שמשחים. לבדוק שהציר לא מתייבש, ויש עדיין מספיק נוזלים בתבנית, במידת הצורך להוסיף מעט מרק עוף צח.

אין תגובות עדיין
סטינקו בניחוח הדרים By , 2005-03-27T12:10:53+02:00 סטינקו בניחוח הדרים מתכון של ניצי מנהלת פורום אוכל וואלה Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 3 Tags: none Ingredients: - 3 יחידות סטינקו*3 תפוזים1 כוס יין לבן יבשכמה גבעולי סלריכמה ענפי טימיןמלח פלפלשמן זיתמעט קורנפלור (לא חובה)מרק עוף צח... Instructions: *סטינקו זה החלק שבין הברך לכף הרגל. כלומר, השוק. אפשר להכין משוק של חזיר, הודו,משוק של בקר, עגל, וגם של עוף. צריך רק לבקש מהקצב לנקות היטב, בסכינו החדה את הבשר מסביב לעצם. להפריד בין הבשר לעצ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
  • סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
  • לחם בקלות - חלק ב' [הדרכה] - בהמשך לסדרה על הכנת לחמים, נדבר על אפשרויות שונות בהכנת המרקם, על הגימור וכמויות....
הנצפים ביותר