Pesto
תפריט
ו', 22 נוב 2019, 20:58
110435 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

אורז עם עגבניות וזיתים

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 13843   

* תמונה להמחשה
אורז עם עגבניות וזיתים
4 מנות
בישול
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 9.5
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 2 עגבניות
  • 100 גר' זיתים שחורים מגולענים
  • 3 כפות שמן
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כוס אורז
  • 1/2 1 כוסות מרק עוף חם
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
דרך הכנה
  1. חולטים את העגבניות במים רותחים כדקה, מסירים את הקליפה וחותכים לקוביות קטנות.
  2. חותכים את הזיתים לקוביות קטנות.
  3. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שיזהיב.
  4. מוסיפים את השום הכתוש ואת העגבניות החלוטות ומטגנים יחד כשתי דקות.
  5. מוסיפים את האורז והזיתים ומערבבים, מתבלים במלח ופלפל.
  6. יוצקים את מרק העוף, מביאים לרתיחה.
  7. מכסים את הסיר מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות.
  8. מסירים מהאש ומשאירים מכוסה עוד 10 דקות.
  9. מגישים חם.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
ציון 10
אני לא אוהבת זיתים וגם די עצלנית. חוץ מזה אני חולה על רסק עגבניות אז החלטתי שבזמן שהאורז מיטגן ( לא ישר...»»
2
האם אפשר גם עם זיתים ירוקים
תודה מראש
1
ציון 9
היי אבי
המתכון ממש מוצלח
וודאי אאמץ אותו
תודה
עינת
אורז עם עגבניות וזיתים By , 2005-03-28T21:15:25+02:00 אורז עם עגבניות וזיתים Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 4 Tags: none Ingredients: - 2 עגבניות 100 גר' זיתים שחורים מגולענים 3 כפות שמן 1 בצל גדול קצוץ 1 שן שום כתושה 1 כוס אורז ... Instructions: חולטים את העגבניות במים רותחים כדקה, מסירים את הקליפה וחותכים לקוביות קטנות. חותכים את הזיתים לקוביות קטנות. מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שיזהיב....
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר