עוגת גבינה ריבת חלב
עוגת גבינה אפויה.

10 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגות» או קפה
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
לתחתית:
2 ביצים מופרדות
3 כפות מים חמים
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
למלית:
750 גר' גבינת לבנה 9% ללא נוזלים
200 גר' ריבת חלב
1/3 כוס סוכר
3 כפות קורנפלור
4 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
ציפוי:
150 גר' ריבת חלב
2 כפות מים חמים
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל 175°, מרפדים תבנית אפיה 24 בנייר אפיה, מניחים פסי נייר בהיקף הפנימי של התבנית בגובה הדפנות.
- לתחתית, לנפות את הקמח ואבקת האפיה לקערה.
- להקציף בקערת המיקסר את החלמונים והמים החמים עד שהתערובת תופחת, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף לקציפה בהירה.
- בקערה נוספת מקציפים את החלבונים לקצף יציב אך לא יבש.
- מקפלים את קצף החלבונים לתערובת החלמונים.
- מנפים ומקפלים את הקמח המנופה לתוך התערובת בעדינות.
- יוצקים לתבנית ואופים עד הזהבה וקפיציות, כ-20 דקות, מוציאים ומצננים מעט.
- מורידים את חום התנור ל-160°.
- למלית, מערבבים עם מקצף ידני בקערה את כל חומרי המלית, מגרדים את דפנות הקערה ומוודאים שכל התערובת מעורבבת היטב.
- יוצקים את המלית על התחתית האפויה ומכניסים לאפיה של 20 דקות עד להתייצבות קלה של המלית.
- מנמיכים את חום התנור ל-150° ואופים עוד כ-20 דקות או רק עד שהמלית מתייצבת ואינה רוטטת אך ללא השחמה של קרום העוגה, העוגה תתיצב בקירור.
- סוגרים את חום התנור, פותחים מעט את הדלת (מכניסים כף עץ למרווח) ומשאירים את העוגה לצינון בתנור כשעה.
- מוציאים ויוצקים את הציפוי.
- לציפוי, מחממים במיקרוגל למספר שניות בקערה קטנה את ריבת החלב והמים רק עד לקבלת תערובת חלקה ונוזלית, יוצקים על העוגה, מטים את העוגה מעט לכל הכיוונים לכיסוי אחיד של פני העוגה, מעבירים למקרר להתייצבות מלאה של 6 שעות לפחות.
- מוציאים את העוגה מהמקרר כ-15 דקות לפני ההגשה.
הערות
- ניתן להכין את העוגה עם בסיס פירורי ביסקוויט.
- ניתן לפזר על הציפוי מייד לאחר יציקתו 100 גר' אגוזי מלך קצוצים.
- ניתן להכפיל את כמות הציפוי.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- מרק מיניסטרונה [אבי מ.] - מרק ירקות ופסטה איטלקי
- רוטב יוגורט לסלט [אבי מ.] -
- עוגת שייש 2 [אבי מ.] - עוד עוגת שייש נימוחה.
- גרטן כרובית [אבי מ.] -
- בייגלה ירושלמי [הילה16] - לחמניות בדיוק כמו במאפיה שווה להכנס ולנסות
- כבד עוף בתפוחים [אבי מ.] -
- מעדן תפוזונים [אבי מ.] - מעדן תפוזונים (קומקווט).