אוסובוקו עגל
מנה בשר איטלקית מעולה.
* תמונה להמחשה: By David Blaine (Flickr)], via Wikimedia Commons

4 מנות
אפיה

קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[4 מדרגים]
מרכיבים
- 4 יחידות אוסובוקו עגל במשקל 200 גר' כ"א
- מעט קמח
- 1 בצל קטן קצוץ
- 1 גזר קטן קלוף ומגורד גס
- 1 גבעול סלרי קטן קצוץ דק
- 20 גר' חמאה או מרגרינה
- 1 כף שמן זית
- 1 שן שום כתושה
- 1/2 כף גרידת קליפת לימון
- 1/2 כוס יין לבן יבש
- 1 כוס מרק בשר או עוף
- 2 עגבניות גדולות קלופות וקצוצות
- 3 עלי בזיליקום טרי קצוץ
- 2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
- מלח ופלפל לפי הטעם
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-180°.
- ממיסים את החמאה או המרגרינה עם השמן במחבת רחבה בעלת ידית מתכת ומכסה, מקמחים מעט את חתיכות הבשר ומטגנים עד להשחמה משני הצדדים, מוציאים לצלחת, מוסיפים את הבצל לסיר, מטגנים עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את השום ומטגנים מעט, מוסיפים את הגזר, הסלרי, גרידת הלימון, היין, המרק, העגבניות הקצוצות, הבזיליקום והפטרוזיליה ומערבבים, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מחזירים את חתיכות הבשר לסיר, מוסיפים עוד מרק עד לכיסוי חתיכות הבשר ומכסים במכסה.
-
מכניסים לתנור למשך כשעתיים או עד שהבשר מתרכך, בזמן הבישול בודקים ואם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים או מרק.
טיפ: כדאי לקשור היטב בחוט בהיקף כל חתיכת בשר למניעת התפרקות הבשר, מסירים את החוט לפני ההגשה.
מגישים בתוספת מחית תפו"א או אורז לבן.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- לחם קל הכנה ללא לישה [אבי מ.] - לחם נהדר עם קרום קשה וחללים גדולים
- רביולי תרד וגבינת ריקוטה ברוטב איטלקי [שף אמיר מרקוביץ'] - ניתן להשתמש ברביולי תרד וריקוטה מוכן ולבשל אותו לפי הוראות היצרן, או ברביולי בהכנה ביתית.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- בטטות וירקות אפויים [אבי מ.] -
- בורקס בשר [מירי 1] - בצק עלים ממולא בשר פטריות ובצל
- ממרח בצל [אבי מ.] - להגשה על טוסטים, פרוסות באגט ג'בטה או בייגל.
- פילאף אורז עם פירות יבשים [אבי מ.] - תבשיל אורז מתובל וריחני בתוספת פירות יבשים.