עוגת תותים וקצפת

10 מנות
או הכנה וקירור

קושי: בינוני
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
לבצק תופין:
3 ביצים מופרדות
3 כפות מים חמים
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס סוכר
1 כוס קמח מנופה
1 כפית אבקת אפיה
למלית הקצפת:
2 כפיות ג'לטין
2 כפות מים
500 מיל' שמנת מתוקה
2 כפיות תמצית וניל
1/4 כוס אבקת סוכר
3 ביצים מופרדות
3 כפות מים חמים
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס סוכר
1 כוס קמח מנופה
1 כפית אבקת אפיה
למלית הקצפת:
2 כפיות ג'לטין
2 כפות מים
500 מיל' שמנת מתוקה
2 כפיות תמצית וניל
1/4 כוס אבקת סוכר
1 קג' תות שדה שטוף
דרך הכנה
- מסלקים מהתותים את העוקצים, שוטפים, מסננים ומניחים ליבוש, חוצים כל תות לשניים לאורכו. מניחים בצד.
- מחממים את התנור ל-175 מעלות, משמנים ומקמחים תבנית קפיצית 26.
- להכנת הטורט, מקציפים בקערת המיקסר את החלמונים עם המים החמים לתערובת
קצפית, מוסיפים את תמצית הוניל והסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת
בהירה ותפוחה. - מנפים את הקמח עם אבקת האפיה.
- מוסיפים את תערובת הקמח המנופה לתערובת בקיפול תוך כדי ניפוי מעל.
- בקערה נוספת מקציפים את החלבונים לקצף יציב וגמיש, מקפלים את הקצף לתערובת ויוצקים לתבנית, מחליקים.
- מכניסים לאפיה של 25-30 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
- מוציאים ומצננים בתבנית כ-10 דקות על רשת צינון, מוציאים מהתבנית ומצננים לחלוטין על רשת.
- כשהעוגה קרה חוצים את העוגה לרוחבה, מניחים מחצית בתוך תבנית האפיה, מניחים שקף בהיקף הפנימי של התבנית.
- מסדרים את התותים בצפיפות על התחתית כשבסיסם על התחתית האפויה, יוצקים מעל את הקצפת (בהמשך) ומכסים את התותית, שומרים מעט קצפת לציפוי העוגה.
- חתוכים את שכבת הטורט הנותרת לקוטר קטן ב-2 ס"מ מהיקף התבנית, מניחים מעל הקצפת, מורחים את יתרת הקצפת מעל ומחליקים, מזלפים שושני קצפת ונועצים חצי תות בכל זילוף.
- מכניסים לקירור ל-4 שעות לפחות, מוציאים מהתבנית ומסירים את השקף.
- להכנת הקצפת, ממיסים את הג'לטין במים, מניחים לתפיחה וריכוך, מחממים במיקרוגל או בבן-מרי עד להמסה מוחלטת, מצננים מעט.
- מקציפים את השמנת עם הסוכר ותמצית הוניל עד לקבלת קצפת יציבה, מוסיפים תוך כדי הקצפה את הג'לטין המצונן ומקציפים עוד 30 שניות.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


2
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- רוטב טריאקי [אבי מ.] - רוטב יפני לבשרים, עוף וירקות.
- כדורי שוקולד חלב [אבי מ.] -
- מרובעי ריבה ופירורים [אבי מ.] - מרובעי פירורי בצק פריך (שטרויזל) במלית ריבה.
- עוף שחום [אבי מ.] -
- עוגת קונקורד [אבי מ.] -
- סופגניות מהירות [אבי מ.] -
- עוגיות לוטוס Lotus [אבי מ.] - עוגיות פריכות בטעם קרמל בטעם עוגיות חברת Lutus