תות שדה בסירופ לוונדר
קינוח נהדר וקל הכנה.

4 מנות
הכנה וקירור

קושי: קל הכנה
» קינוחים» או ארוחה קלה
מרכיבים
500 גר' תות שדה
לסירופ:
1/4 כוס מים
4 כפות מיץ לימון טיבעי
4 כפות סוכר
2 כפות פרחי לוונדר יבשים
קצפת להגשה (לבחירה)
דרך הכנה
- שוטפים את התותים, מסירים עוקצים וחותכים לחצאים או רבעים בהתאם לגודל התותים.
- בסיר קטן מערבבים את המים, מיץ הלימון, הסוכר ופרחי הלוונדר המיובשים, מחממים עד להמסת הסוכר, מסירים מהאש ומסננים לכלי.
- ניתן להכין את הסירופ מראש, את הערבוב עושים ממש לפני ההגשה.
- להגשה, יוצקים את הסירופ על התותים, מערבבים קלות לציפוי, מניחים כ-5 דקות לספיגת טעמים ומערבבים שוב.
- יוצקים לכלי הגשה ומזלפים מעט שמנת מתוקה מוקצפת מעל.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- מרק יוגורט עם נענע (קווקזי) [zippo22] -
- סלט חלומי פטריות [lililev] -
- לביבות תרד [אבי מ.] -
- חזה עוף על מצע ירקות במרינדה [אבי מ.] -
- מאפה ברוקולי בתבניות אישיות [אבי מ.] -
- מרק בטטות ותפוחי אדמה [אבי מ.] -
- גולש בורגניון [אבי מ.] - גולש בשר בקר בסיגנון צרפתי.