פולנטה עם פטריות
6 מנות
בישול ואפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» תוספות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
1 ליטר מים
1 כוס קמח תירס צהוב לפולנטה
50 גר' חמאה
1 בצל קטן פרוס דק
1 שן שום כתושה
250 גר' פטריות פרוסות דק
2 כפות יין מרסלה או שרי יבש
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
100 גר' גבינה צהובה מגורדת
דרך הכנה
- מביאים את המים לרתיחה בסיר גדול, מוסיפים כפית מלח ומערבבים.
- מוסיפים בזילוף את קמח התירס תוך כדי ערבוב ורתיחת המים, מערבבים היטב למניעת גושים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 20 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, הפולנטה מוכנה כאשר כף עץ התקועה בה נשארת יציבה.
- מסירים מהאש ויוצקים לתבנית חסינת אש ומשטחים.
- בזמן בישול הפולנטה ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים עוד מספר שניות בבחישה.
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד לריכוך, מוסיפים את היין ומבשלים עוד דקה, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
- יוצקים את תערובת הפטריות על הפולנטה בתבנית ומפזרים מעל את הגבינה הצהובה, מכניסים לתנור שחומם לחום גבוה בשלב העליון ואופים עד להמסת הגבינה.
- מוציאים, חותכים למנות ומגישים מיד.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגת קוקוס אוורירית [אבי מ.] - עוגת קוקוס בחושה וקלילה.
- רגל קרושה [אבי מ.] -
- עוגות טורט תפוזים וקוקוס [david99] - עוגה קלה להכנה ומאוד טעימה
- סלמון בדבש, חומץ בלסמי וסויה [אבי מ.] -
- עוגיות לשונות חתול [אבי מ.] - עוגיות דקות ועדינות
- קובה חמוסטה [pingwinit] -
- עוגת אגוזים וקוקוס לפסח [belakiz] - עוגה עשירה לפסח