כופתאות בצק לצלי
תוספת מצוינת לצלי עוף או בקר ברוטב.
בישול ואפיה
30 דקות ופחות
קושי: בינוני
» תוספות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
8
[1 מדרגים]
מרכיבים
1 בצל בינוני קצוץ
4 כפות שמן
1/2 2 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
2 ביצים
1/4 כפית מלח
3 כפות שמן
8 כפות מים
3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
3 פרוסות לחם לבן ישן בעובי 1 ס"מ
4 כפות שמן
1/2 2 כוסות קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
2 ביצים
1/4 כפית מלח
3 כפות שמן
8 כפות מים
3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
3 פרוסות לחם לבן ישן בעובי 1 ס"מ
דרך הכנה
- מסירים מפרוסות הלחם את הקרום וחותכים אותם לקוביות של 1 ס"מ, מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הקוביות עד להשחמה קלה, מוציאים ומניחים בצד.
- מטגנים את הבצל בשמן עד להשחמה קלה, אם חסר שמן מוסיפים מעט.
- מנפים בקערה את הקמח ואבקת אפיה, מוסיפים את הביצים, המלח, המים, הבצל,
השמן הטיגון והפטרוזילה, מערבבים עד לקבלת בצק רך ודביק. - מוסיפים את קוביות הלחם המטוגנות לקערת הבצק ומערבבים היטב בעזרת הידיים עד להבלעת הקוביות בבצק.
- מניחים את הבצק מכוסה במקרר לשעה.
- מחממים מים בגובה 15 ס"מ עם 1 כפית מלח בסיר עמוק, מביאים לרתיחה.
- יוצרים כופתאות בקוטר 6 ס"מ בעזרת ידיים משומנות ומטילים בעדינות למים הרותחים.
- מבשלים כ-15 דקות בסיר מכוסה, לא לבשל בצפיפות, הכופתאות יצופו על פני המים, מוציאים בכף מחוררת לצלחת.
- בעזרת סכין חדה ורטובה פורסים כל כופתאה ל-3, מניחים כופתאה פרוסה אחת או יותר בצלחת ההגשה ליד הצלי ויוצקים מעט מרוטב הצלי על הפרוסות.
הערות
- לא להחליף את קוביות הלחם המטוגנות בקרוטונים קנויים!
- חשוב לחתוך את הלחם לקוביות קטנות!
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- גלילות חצילים וגבינה ברוטב עגבניות [אבי מ.] -
- בריגדרוס [אבי מ.] -
- סלט חלומי פטריות [lililev] -
- גיוזה - כיסונים יפניים [אבי מ.] - כיסוני בצק דקיק במלית בשר, תרד ופטריות
- רוטב צרפתי לסלט [אבי מ.] -
- עוגת גבינת ריקוטה (חלבי) [richs] - המתכונים של ריצ'
- עוגת שוקולד חגיגית [אבי מ.] - עוגת שוקולד בציפוי שוקולד לבן