אזני המן מבצק שמרים
* צילום: מורית מנשרוף

20 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגיות» קפה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
לבצק:
חצי כוס מים פושרים
חצי כוס חלב פושר
25 גר' שמרים
חצי כוס סוכר
קצת מלח
2 ביצים
50 גר' חמאה או מרגרינה
5-4.5 כוסות קמח רגיל
כפית תמצית וניל
מעט קליפת לימון
למלית:
1 כוס חלב
1/2 1 כוסות פרג טחון
1 כף חמאה
3 כפות צימוקים
4 כפות דבש
4 כפות סוכר
1/2 כפית גרידת קליפת לימון
2 כפות מיץ לימון
חצי כוס מים פושרים
חצי כוס חלב פושר
25 גר' שמרים
חצי כוס סוכר
קצת מלח
2 ביצים
50 גר' חמאה או מרגרינה
5-4.5 כוסות קמח רגיל
כפית תמצית וניל
מעט קליפת לימון
למלית:
1 כוס חלב
1/2 1 כוסות פרג טחון
1 כף חמאה
3 כפות צימוקים
4 כפות דבש
4 כפות סוכר
1/2 כפית גרידת קליפת לימון
2 כפות מיץ לימון
דרך הכנה
- מכינים את המלית: מבשלים את כל מרכיבי המלית ביחד ומצננים.
-
להכנת הבצק: ממיסים שמרים במים פושרים ומוסיפים חלב, סוכר, מלח ומחצית
מכמות הקמח, מערבבים ומניחים לדקות אחדות. - מוסיפים 2 ביצים, וניל וקליפת לימון ולשים עם יתרת הקמח. מניחים להתפחה.
- כעבור שעה וחצי לשים שוב ומתפיחים 45 דקות.
- לשים, מרדדים לעלה דק, חותכים לעיגולים גדולים, מניחים כפית מהמלית במרכז, אוספים ומהדקים לצורת משולש.
- מורחים את אוזני ההמן במעט חלב ואופים בחום בינוני כ-25 דקות.
- מוציאים ומצננים על רשת, מפזרים מעל אבקת סוכר.
מליות נוספות:
מלית אגוזים
מלית קקאו ושוקולד
מלית ממרח חלבה
מלית תמרים ואגוזים
מלית קקאו ואגוזים
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


5
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- תחתית פיצה מהירה ללא שמרים [אבי מ.] - 2 גירסאות לתחתיות פיצה מהירות ללא שמרים
- חזה עוף על מצע ירקות במרינדה [אבי מ.] -
- סלט תירס [אבי מ.] -
- גולש בורגניון [אבי מ.] - גולש בשר בקר בסיגנון צרפתי.
- טורט לימון [אבי מ.] -
- סלט פלפלים [אבי מ.] -
- רוטב ויניגרט תפוזים לסלט [אבי מ.] -