גונדי Koofteh Nokhod-chi
כופתאות בשר וחומוס מהמטבח הפרסי.

6 מנות
בישול

קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
1/2 קג' בשר בקר טחון או מעורב עוף ובשר
300 גר' קמח חומוס (ניתן לטחון חומוס קלוי)
2 בצלים בינוניים מגורדים
4 כפות שמן
1/4 כפית כורכום
1 כפית מלח
1/8 כפית פלפל לבן
1 כף מיץ לימון
2 כפיות סוכר
300 גר' קמח חומוס (ניתן לטחון חומוס קלוי)
2 בצלים בינוניים מגורדים
4 כפות שמן
1/4 כפית כורכום
1 כפית מלח
1/8 כפית פלפל לבן
1 כף מיץ לימון
2 כפיות סוכר
דרך הכנה
- מניחים בקערה את החומוס, הבשר הטחון, הבצל המגורד המלח הפלפל והשמן, מערבבים ולשים לערבוב אחיד, מוסיפים מעט מים אם יש צורך, התערובת צריכה להיות אחידה ודביקה מעט מניחים למנוחה של שעה.
- מכינים 5 כוסות מרק עוף רגיל, מוסיפים את הכורכום, יוצרים כדורים בקוטר 5 ס"מ מהתערובת ומטילים בעדינות לסיר, מוסיפים מיץ לימון וסוכר, מכסים ומבשלים ברתיחה בינונית כחצי שעה.
- מגישים חם, מניחים בצלחת מספר כדורים בתוספת אורז ויוצקים מעל מהמרק.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


8
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- עוגת מוס תות שדה [אבי מ.] -
- תפוחי עץ אפויים [אבי מ.] -
- קרוקטים תפוחי אדמה [דוד משה] - באדיבות "דוד משה" - יצרני תפו"א מחבל מעון
- חלות [SARIT] - חלות ולחמניות
- פשטידת מקרוני וגבינה [אבי מ.] -
- כרוב אדום חמוץ מתוק [אבי מ.] -
- רביולי תרד וגבינת ריקוטה ברוטב איטלקי [שף אמיר מרקוביץ'] - ניתן להשתמש ברביולי תרד וריקוטה מוכן ולבשל אותו לפי הוראות היצרן, או ברביולי בהכנה ביתית.