פאי גבינה מלוחה
* תמונה להמחשה

6 מנות

קושי: לא צוין
» פאי וטארט
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
לבצק:
- 1/2 2 כוסות קמח תופח
- 200 גר' מרגרינה רכה
- 1 גביע שמנת חמוצה
למלית:
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קטן קצוץ
- 1/4 כפית אורגנו יבש
- 1 כף פטרוזילה טריה קצוצה
- 150 גר' גבינה בולגרית מפוררת
- 100 גר' גבינת קשקבל
- 500 גר' גבינת לבנה 5%
- 1 ביצה
- מלח לפי הטעם
דרך הכנה
- מערבבים את חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד, מחלקים את הבצק לשניים, חלק אחד גדול מעט מהחלק השני.
- מרדדים את החלק הקטן על משטח מקומח לגודל תבנית פאי 24 עמוקה, מרדדים את החלק הגדול לגודל התבנית +הדפנות מכל צד, מניחים את החלק הגדול יותר בתבנית לכיסוי התחתית והשוליים.
- מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עד להזהבה קלה, מסירים מהאש ומוסיפים את האורגנו והפטרוזילה, מעבירים לקערה.
- מוסיפים את יתר חומרי המלית ומערבבים, בודקים תיבול מלח ויוצקים את המלית על תחתית הבצק.
- מכסים בחלק הבצק הנותר ומהדקים את הקצוות, מורחים מעל מעט חלמון ביצה טרוף.
- מבצעים מספר חתכים בבצק הכיסוי.
- אופים בתנור שחומם מראש 180° עד עד להזהבה יפה.
- מוציאים, מצננים מעט להתייצבות המלית.
הערות
- ניתן להכין את הפאי מראש ואחסן במקרר, להגשה מכניסים לתנור בחום בינוני כ-10 דקות.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- מוס סלמון [חנהל'ה] - הגשה יפה למנה טעימה.
- עוף בפלפלים [אבי מ.] -
- עוגת גבינה קפוצ'ינו [אבי מ.] - עוגת גבינה אפויה בטעם קפה.
- מאפה בצק פריך עם גבינה [אבי מ.] -
- עוף ביין מרסלה [אבי מ.] -
- מרובעי חמאת בוטנים ללא אפיה [אבי מ.] -
- עוגיות לימון פקאן [אבי מ.] -