מאפי טונה
מאפי טונה עם שני סוגי רטבים לבחירה.

6 מנות
אפיה
קושי: קל הכנה
» מתאבנים» או ארוחה קלה
מרכיבים
2 קופסאות טונה (170 גר' כ"א)
2 ביצים
1/4 כוס גבעול סלרי קצוץ דק
2 כפות בצל קצוץ דק
1/4 כוס פלפל ירוק קצוץ דק
100 גר' גבינה צהובה מגורדת
לרוטב מיונז:
1/4 כוס מיונז
2 כפות מלפפון חמוץ מגור דק
קורט אבקת חרדל
קורט פלפל לבן
מעט שמיר טרי קצוץ דק
לרוטב פיקנטי:
1/4 כוס מיונז
קורט פלפלת חריפה או לפי הטעם
1/8 כפית אבקת שום
דרך הכנה
- מחממים תנור ל-175°, משמנים קלות תבנית 6 שקעים מאפינס.
- להכנת המאפים, מסננים את הטונה ומעבירים לקערה, מרסקים בעזרת מזלג.
- מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב, טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.
- יוצקים ומחלקים את התערובת לשקעים.
- מכניסים לאפיה ל-30 דקות או עד להזהבה יפה.
- מוציאים ומצננים מעט, מגישים עם כף רוטב לבחירה מעל.
- להכנת הרטבים, לערבב את כל החומרים בקערה בזמן אפית המאפים, לטעום ולתבל במלח לפי הטעם, לשמור במקרר עד להגשה.
ליחידה: 109 קלוריות, 8 גר' שומן.
הערות
- המתכון אינו מכיל חומרים מתפיחים לכן הם דחוסים מעט.
- לא לאפות מעבר להזהבה יפה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת