Pesto
תפריט
ש', 17 אפר 2021, 00:32
110469 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מאפינס לימון

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 6026   

מאפינס לימון
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עוגות אישיות» או קפה
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
3/4 1 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
3/4 כוס סוכר
1/2 כפית מלח
1 ביצה
2/3 כוס חלב
1 כפית גרידת קליפת לימון
1 כף מיץ לימון טבעי
1/3 כוס שמן
תבנית מאפינס 12 שקעים
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-200°, משמנים את השקעים בתבנית או מניחים עטרות נייר.
  2. מנפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח לקערה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים, יוצרים גומה.
  3. בקערה נוספת טורפים את הביצה קלות, מוסיפים את החלב, גרידת קליפת הלימון, מיץ הלימון והשמן.
  4. יוצקים לגומה ומערבבים רק עד שתערובת הקמח נרטבת.
  5. מחלקים את התערובת בין השקעים בתבנית, לא ממלאים יותר מ-2/3 הגובה.
  6. מכניסים לאפיה של כ-20 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
  7. מוציאים ומצננים על רשת.
ניתן למרוח מעל ציפוי לימון:
1 כוס אבקת סוכר
1 כף מיץ לימון טבעי
1/2 כפית גרידת קליפת לימון

מערבבים בקערה קטנה, מתחילים עם כף לימון ומערבבים
מוסיפים מעט מיץ אם יש צורך עד לתערובת נוחה למריחה, לא לדלל יתר על המידה, התערובת צריכה להיות סמיכה.
מנטפים על המאפינס בעזרת כפית, מניחים לייבוש.
הערות
  • לא לוותר על גרידת קליפת הלימון.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
13
ראובן מ. (עורך)
- רשום במתכון "לימון טבעי", כל השאר פוגמים בטעם לרוב והתוצאה לא צפויה.
- הכי פשוט לחפש "טורט לימון" במנוע החיפוש.
12
- על איזה מיץ לימון אתה ממליץ? המשומר או לסחוט לימון טרי? ובנוסף - אני מחפשת גם עוגת טורט לימון על איזה מתכון אתה ממליץ לי?
11
ראובן מ. (עורך)
ניתן. אנא השתמשי בלוח ההמרות
10
האם ניתן להמיר חלב במיץ תפוז או מים?תודה גילה
9
ציון 10
הי אבי, אני מאוד נהנת מהאתר שלך ומממשת המון טיפים ומתכונים מעניינים והכל יוצא מוצלח וטעים. יישר כח !...»»
8
רציתי לישאול אם רוצים לעשות את המתכון עם תפוז פשוט להחליף?
7
אבי מ. (מקצוענ/ית)
ציון 10
תמיד קמח רגיל אלא אם מצוין אחרת.
6
היי אבי, רציתי לדעת כשאתה רושם "קמח"במתכוני העוגות שלך,האם אתה מתכוון לקמח רגיל או לתופח?
תודה
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
תוקן.
4
לא כתוב מה צריך לעשות עם 3/4 כוס סוכר.
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אין דבר כזה לא תפחו אלא אם כן שכחת לשים אבקת אפיה.
2
הכנתי אבל האפינס לא תפחו במן האפייה ולכן הם יצאו נוקשים לא אווריריים
1
WOW כמה שהם טעימים.
רוצו להכין.
ואכן אל תוותרו על גרידת הלימון. מוסיפה המון.
תודה על המתכון.
מאפינס לימון By , 2005-03-28T18:52:16+02:00 מאפינס לימון Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 12 Tags: none Ingredients: - 3/4 1 כוסות קמח 1 כפית אבקת אפיה 3/4 כוס סוכר 1/2 כפית מלח 1 ביצה 2/3 כוס חלב 1 כפית גרידת קליפת לימון 1 כף מיץ לימון טבעי 1/3 כוס שמן תב... Instructions: מחממים את התנור ל-200°, משמנים את השקעים בתבנית או מניחים עטרות נייר. מנפים את הקמח, אבקת האפיה והמלח לקערה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים, יוצרים גומה. בקע...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר