רולדת שוקולד וקצפת
רולדת קקאו הפשוטה והטובה, במלית קצפת, קצפת עם פירות או כל קרם אחר.

10 מנות

קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
10
[5 מדרגים]
מרכיבים
1/3 כוס קמח
1/3 כוס קקאו
2 כפות קורנפלור
1 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
4 ביצים בטמפרטורת החדר
3/4 כוס סוכר
קקאו או אבקת סוכר לציפוי
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-180°, מרפדים תבנית תנור או תבנית 40X30 בנייר אפיה, משמנים ומקמחים.
- מנפים את הקמח, הקקאו, הקורנפלור, אבקת האפיה והמלח לקערה.
- מפרידים את הביצים, מקציפים חלמונים עם 1/4 כוס סוכר לקציפה בהירה ותפוחה.
- מקציפים את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר לקצף יציב וגמיש.
- מקפלים בעדינות את החלבונים לקציפת החלמונים לסירוגין עם תערובת הקמח עד להבלעת תערובת הקמח בתערובת, לעשות זאת בעדינות שלא לשבור את נפח התערובת.
- יוצקים את התערובת על התבנית ובעזרת מרית מורחים בעדינות לגובה אחיד.
- אופים כ-15 דקות או עד שעוגה קפיצית למגע.
- מקמחים באבקת סוכר מגבת מטבח, מוציאים את העוגה מהתנור והופכים על המגבת, מסירים את הנייר ומגלגלים עם המגבת מהצד הקצר לגלילה, מניחים לצינון מלא על רשת.
- לאחר הצינון פותחים ופורסים את הגלילה והמגבת, מורחים את המלית בגובה אחיד (ניתן לשמור חלק מהקצפת למריחה על הרולדה), מגלגלים בעדינות חזרה ומניחים על על החיבור בצלחת הגשה.
- מצפים בשארית הקצפת ומכניסים למקרר או מאבקים בקקאו טוב או אבקת סוכר ממש לפני ההגשה.
- שומרים את העוגה במקרר.
- למלית:
500 מיל' שמנת מתוקה (2 מיכלים)
5 כפות אבקת סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
להקציף לקצפת יציבה.
מליות נוספות (להכין 8 שעות לפחות לפני הכנת העוגה):
גנאש שוקולד מריר מוקצף
גנאש שוקולד לבן או חלב מוקצף
הערות
- ניתן להוסיף לקצפת בקיפול כל פרי עונתי חתוך או שוקולד מריר מגורד או אגוזים קצוצים.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- מרובעיות פאדג' אגוזים שוקולד צ'יפס [אבי מ.] - מרובעיות פאדג' עסיסיות בתוספת שוקולד צ'יפס.
- מאפה קישואים [אבי מ.] -
- עוגת חלבה ופקאן סיני [אורן בר] - מעין עוגת שיש מיוחדת
- אוסובוקו טלה על מצע פירה תפוחי אדמה [שף אמיר מרקוביץ'] - בסגנון איטלקי
- סטיק טונה בלימון סויה וג'ינג'ר [אבי מ.] -
- חזה עוף במילוי תרד על מצע תפו"א [אבי מ.] -
- בליני [אבי מ.] - פנקייק שמרים רוסי כבסיס למתאבנים