עוגת פרג בחושה
12 מנות
אפיה
קושי: בינוני
» עוגות
ציון גולשים:
9.8
[4 מדרגים]
מרכיבים
1/2 2 כוסות פרג טרי טחון
3 ביצים בטמפרטורת החדר
1/2 1 כוסות סוכר
1/2 1 כפות ברנדי או ליקר
1/2 1 כוסות קמח
3 כפיות אבקת אפיה
1 כוס חלב או מיץ תפוזים
100 גר' חמאה או מרגרינה מומסת ומצוננת
לציפוי:
1 כוס אבקת סוכר מנופה
1-2 כפות מיץ לימון טרי מסונן
דרך הכנה
- לשמן היטב ולקמח תבנית גוגלהוף או כל תבנית חלולה, לחמם את התנור ל-180°.
- מנפים את הקמח ואבקת האפיה לקערה ומניחים בצד.
- בקערת המיקסר או בעזרת מיקסר יד מקציפים את הביצים השלמות ומוסיפים את הסוכר תוך כדי הקצפה עד לקבלת קצף בהיר ותפוח.
- מוסיפים בקיפול ובעדינות את הברנדי והפרג הטחון.
- מוסיפים בקיפול את הקמח המנופה לסירוגין עם החלב.
- מוסיפים ומקפלים את החמאה.
- יוצקים לתבנית, אופים כ-35-45 דקות או עד שקיסם הננעץ העוגה יוצא יבש.
- מצננים בתבנית על רשת צינון כ-15 דקות.
- מוציאים מהתבנית ומצננים סופית על רשת.
- מערבבים את חומרי הציפוי בקערה קטנה, מתחילים עם כף מיץ ומוסיפים בהתאם עד לקבלת תערובת חלקה שניתנת לזילוף, מזלפים על העוגה הקרה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פשטידת תירס [אבי מ.] -
- עוגיות שומשום [אבי מ.] - עוגיות שומשום פריכות.
- עוגת סולת [לינואל] -
- פראצל - כעכים רכים [אבי מ.] - גירסה רכה של הבייגל.
- בלינצ'ס ללא ביצים [חלולה] -
- מוס תותים [אבי מ.] -
- עוף ברוטב דבש פיקנטי [אבי מ.] -