מקרון שקדים
זוגות מקרונים שקדים במלית קרם שוקולד.

32 מנות
אפיה

קושי: מתקדם
» עוגיות
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
1/4 1 כוסות שקדים מולבנים טחונים
1/3 1 כוסות אבקת סוכר
1/2 1 כוסות חלבונים בטמפרטורת החדר
1/4 כוס סוכר
לקרם:
200 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/4 כוס שמנת מתוקה
50 גר' חמאה
1/3 1 כוסות אבקת סוכר
1/2 1 כוסות חלבונים בטמפרטורת החדר
1/4 כוס סוכר
לקרם:
200 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/4 כוס שמנת מתוקה
50 גר' חמאה
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-180°, מרפדים בנייר אפיה 2 תבניות תנור, לא משמנים.
- מנפים את אבקת הסוכר על השקדים הטחונים בקערה, מערבבים היטב.
- בקערת המיקסר מקציפים את החלבונים לקצף יציב, מוסיפים את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף גמיש ומבריק.
- מנפים במסננת (לא בנפה) את תערובת השקדים מעל הקצף ומקפלים בעדינות לתערובת עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנטר חלק בקוטר 12 מ"מ או חותכים את קצה השקית לקוטר זה ללא צנטר ומזלפים עיגולים בקוטר 4 ס"מ ובמרחק 3 ס"מ בין העיגולים.
- מכניסים לאפיה ל-10 דקות או עד להזהבה של המקרונים, מוציאים ומצננים בתבנית.
- לשחרור מקרונים, מרימים מעט את נייר האפיה בקצה אחד ויוצקים כף מים לתבנית, מניחים כ-4 דקות, המקרונים ישתחררו מיד מהנייר, מניחים על הרשת לצינון מוחלט.
- לאחר הצינון מורחים מעט קרם על מקרון ומדביקים מקרון שני.
- להכנת הקרם, ממיסים את השוקולד והשמנת בכלי כפול או במיקרוגל ומערבבים, מוסיפים את החמאה הרכה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, מצננים עד לסמיכות מריחה במקרר.
הערות
- הכמויות ניתנו בכוסות ויחס החומרים ישמר בכל כוס גם למי שאין לו/ה משקל או כוסות מדידה מיוחדות.
- לקיבוע הנייר בתבנית בזילוף יש לזלף מעט מהתערובת בארבעת פינות התבנית.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת