Pesto
תפריט
ש', 14 דצמ 2024, 09:00
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

קיש פטריות ובצל

קיש פטריות ובצל ללא תחתית בצק, כמנה בפני עצמה או כתוספת למנה עיקרית.
חלבי.

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 21814   

קיש פטריות ובצל
8 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» פאי וטארט» או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים

3 כפות שמן זית
1 בצל גדול
200 גר' פטריות שמפניון טריות
6 ביצים
250 מיל' שמנת מתוקה
3 כפות קמח תופח
150 גר' גבינה צהובה מגורדת
100 גר' גבינת קשקבל מגורדת
1/2 כפית מלח או לפי הטעם
קורט פלפל לבן או לפי הטעם

דרך הכנה
  1. חוצים את הבצל ופורסים דק, פורסים דק את הפטריות.
  2. מחממים את השמן במחבת, מטגנים את הבצל עד להתרככות, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן בבחישה עד שהנוזלים מתאדים, מסירים מהאש ומצננים מעט.
  3. בקערה טורפים את הביצים, מוסיפים בטריפה את הקמח והשמנת וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים.
  4. מחממים את התנור ל-175°, משמנים תבנית חסינת חום עגולה בקוטר 24.
  5. יוצקים מעט מתערובת הביצים לכיסוי תחתית התבנית, מפזרים מעל מחצית מתערובת הגבינות ומעליהן את כל כמות הפטריות והבצל המטוגן.
  6. יוצקים מעל את שארית תערובת הביצים ומעילה את יתרת תערובת הגבינות.
  7. מכניסים לאפיה של כ-35 דקות או עד להשחמה קלה וסכין הננעצת במרכז הקיש יוצאת יבשה.
  8. מוציאים ומצננים מעט, חותכים למנות ומגישים.
הערות
  • ניתן גם להשתמש בפטריות קפואות או משומרות מסוננות.
  • לפסח, להחליף את הקמח התופח בקמח מצה דק ללא אבקת אפיה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
8
ראובן מ. (עורך)
תערובת של שתיהן, ולפזר לפי סעיף 5 ו-6
7
סליחה. עוד דבר.
לא הוכנסו הוראות לגבי הגבינות. רק לערבב??
6
יש קמח תופח כשר לפסח. בהצלחה
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לאפות מלא אבל עם פחות השחמה ולחמם שוב בתנור למחרת.
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
יש קמח תופח כשר לפסח!!!
2
המתכון אינו כשל"פ! יש בו קמח תופח!!!
1
ציון 10
מתכון מעולה. מומלץ בחום.
קיש פטריות ובצל By , 2005-03-29T05:52:06+02:00 קיש פטריות ובצל

קיש פטריות ובצל ללא תחתית בצק, כמנה בפני עצמה או כתוספת למנה עיקרית.
חלבי.

Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 8 Tags: none Ingredients: - 3 כפות שמן זית1 בצל גדול200 גר' פטריות שמפניון טריות6 ביצים250 מיל' שמנת מתוקה3 כפות קמח תופח150 גר' גבינה צהובה מגורדת100 גר' גבינת קשקבל מגורדת1/2 ... Instructions: חוצים את הבצל ופורסים דק, פורסים דק את הפטריות.מחממים את השמן במחבת, מטגנים את הבצל עד להתרככות, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן בבחישה עד שהנוזלים מתאדים, מסירים מהאש ומצננים מעט....
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר