קיש פטריות ובצל
קיש פטריות ובצל ללא תחתית בצק, כמנה בפני עצמה או כתוספת למנה עיקרית.
חלבי.
8 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» פאי וטארט» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול
200 גר' פטריות שמפניון טריות
6 ביצים
250 מיל' שמנת מתוקה
3 כפות קמח תופח
150 גר' גבינה צהובה מגורדת
100 גר' גבינת קשקבל מגורדת
1/2 כפית מלח או לפי הטעם
קורט פלפל לבן או לפי הטעם
דרך הכנה
- חוצים את הבצל ופורסים דק, פורסים דק את הפטריות.
- מחממים את השמן במחבת, מטגנים את הבצל עד להתרככות, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן בבחישה עד שהנוזלים מתאדים, מסירים מהאש ומצננים מעט.
- בקערה טורפים את הביצים, מוסיפים בטריפה את הקמח והשמנת וטורפים היטב לתערובת חלקה ללא גושים.
- מחממים את התנור ל-175°, משמנים תבנית חסינת חום עגולה בקוטר 24.
- יוצקים מעט מתערובת הביצים לכיסוי תחתית התבנית, מפזרים מעל מחצית מתערובת הגבינות ומעליהן את כל כמות הפטריות והבצל המטוגן.
- יוצקים מעל את שארית תערובת הביצים ומעילה את יתרת תערובת הגבינות.
- מכניסים לאפיה של כ-35 דקות או עד להשחמה קלה וסכין הננעצת במרכז הקיש יוצאת יבשה.
- מוציאים ומצננים מעט, חותכים למנות ומגישים.
הערות
- ניתן גם להשתמש בפטריות קפואות או משומרות מסוננות.
- לפסח, להחליף את הקמח התופח בקמח מצה דק ללא אבקת אפיה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגת שוקולד לחה [אבי מ.] - עוגת קקאו שוקולדית, לחה טעימה וקלת הכנה.
- עוגת תפוזים [אבי מ.] - עוגת טורט תפוזים קלה וגבוהה
- עוגת תפוזים בחושה [אבי מ.] - עוגה תפוזים גבוהה בתבנית גוגלהוף.
- שוק טלה בתנור [אבי מ.] -
- תפוחי אדמה מוקרמים [אבי מ.] - תוספת קלאסית של תפוחי אדמה אפויים ומוקרמים.
- עוגת פרג בחושה [אבי מ.] -
- עוגות שמרים [כרמית פריד] - עוגה שתקצור עבורכם המון מחמאות, בקלות רבה!