Pesto
תפריט
א', 08 דצמ 2019, 02:06
110436 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

כדורי חזה הודו ברוטב בוטנים

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 6100   

כדורי חזה הודו ברוטב בוטנים
4 מנות
טיגון
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עיקריות» בוקר - בראנץ
ציון גולשים: 3
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
1/2 קג' חזה הודו טחון
1 ביצה טרופה
4 כפיות רוטב סויה
1/4 כוס פירורי לחם
1/4 כוס מי סודה
1 בצל קטן קצוץ דק
1 שן שום כתושה

לרוטב(בהמשך)
דרך הכנה
  1. מערבבים בקערה את רוטב הסויה, הביצה, מי הסודה ופרורי הלחם, מניחים כ- 5 דקות לספיגת הנוזלים.
  2. מוסיפים את הבצל והשום ומערבבים, מוסיפים את הבשר הטחון ולשים לקבלת תערובת אחידה.
  3. מחממים שמן בגובה 1 ס"מ במחבת.
  4. יוצרים כדורים בקוטר 3 ס"מ ומטגנים בחום בינוני עד להזהבה מכל הצדדים, מוציאים ומניחים על נייר מגבת לספיגת עודפי השמן.
  5. מניחים את כדורי ההודו בקערה ויוצקים את הרוטב מעל, מערבבים קלות ומגישים.

    לרוטב:
    1 בצל קטן מאד קצוץ דק
    1/4 כוס חמאת בוטנים
    1/4 כוס רוטב סויה
    1/4 כוס שמן
    3 כפות מיץ לימון
    2 כפות סוכר חום
    2 כפות אבקת קארי
    1 שן שום כתושה
    1/4 כפית פלפלת אדומה חריפה

    מערבבים בסיר קטן את כל החומרים, מחממים את הרוטב עד שהוא מצטמצם ומסמיך.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
ציון 3
הכדורים יבשים והרוטב מתוק מדי...
2
ראובן מ. (עורך)
אפשר לוותר. אפשר גם להחליף בפפריקה, גרגרי כוסברה טחונים, או מעט אבקת מרק עוף.
1
אפשר לוותר על הקארי? ואם לא במה אפשר להחליפו?
כדורי חזה הודו ברוטב בוטנים By , 2005-03-29T05:08:04+02:00 כדורי חזה הודו ברוטב בוטנים Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 4 Tags: none Ingredients: - 1/2 קג' חזה הודו טחון 1 ביצה טרופה4 כפיות רוטב סויה1/4 כוס פירורי לחם1/4 כוס מי סודה1 בצל קטן קצוץ דק1 שן שום כתושהלרוטב(בהמשך) ... Instructions: מערבבים בקערה את רוטב הסויה, הביצה, מי הסודה ופרורי הלחם, מניחים כ- 5 דקות לספיגת הנוזלים. מוסיפים את הבצל והשום ומערבבים, מוסיפים את הבשר הטחון ולשים לקבלת תערובת אחידה. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר