חביתיות (קרפים) לפסח
חביתיות עם גיוונים לכל סוג מילוי, מתוק או מלוח.
* תמונה להמחשה
24 מנות
טיגון
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» מתאבנים» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[4 מדרגים]
מרכיבים
- 6 ביצים
- 4 כפות שמן
- 1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
- 1/2 כוס קמח מצה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 1 כוסות מים או חלב
דרך הכנה
- מנפים את הקמחים והמלח לקערה.
- בקערה נוספת טורפים את הביצים והשמן, מוסיפים את המים וטורפים שוב.
- מוסיפים את תערובת הנוזלים לקערת הקמחים בבחישה, מעט בכל פעם עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
- ניתן לערב את כל החומרים בקערה בעזרת בלנדר מוט.
- מכסים את הקערה ומניחים למנוחה של חצי שעה.
- מחממים מחבת כבדה בקוטר 24, מורחים במעט שמן את המחבת בעזרת נייר מגבת.
- כשמחבת חמה יוצקים כמות של בערך 1/2 כוס בלילה למחבת ומטים במהירות לכל הצדדים לכיסוי כל שטח המחבת, מחזירים לחימום ומטגנים עד ששולי החביתית מתרוממים והחביתית מתכסה בבועות, הופכים בעזרת מרית לטיגון קצר של כמה שניות מהצד השני ומוציאים לצלחת ומצננים.
- ממשיכים עם יתרת התערובת, מורחים מעט שמן על המחבת מדי פעם.
- ניתן למלא את החביתיות בכל מלית, ניתן לשמור ליום מכוסה בניילון נצמד במקרר.
-
גיוונים:
- לחביתיות מתוקות יש להוסיף 1 כף סוכר לתערובת ולערבב היטב.
- לחביתיות שוקולד, מחליפים 1 כף קמח מצה בקקאו ומוסיפים 2 כפות סוכר.
- לחביתיות עשבי תיבול מוסיפים 1 כף עשבי תיבול כמו בזיליקום/אורגנו/פטרוזיליה טריים קצוצים או 2 כפיות יבשים.
חביתיות במילוי גבינה מתוק
- חביתיות מתוקות
- 500 גר' גבינה לבנה 9%
- 3 כפות סוכר
- 1/4 כפית תמצית וניל
- 100 גר' צימוקים שהושרו ביין מתוק
מערבבים את כל החומרים בקערה ומניחים כמות של 2-3 כפות בכל חביתית.
מקפלים את הצדדים על המלית ומגלגלים מהכיוון הנגדי.
לפני ההגשה מחממים במיקרוגל כדקה או במחבת עם מעט מאד שמן ומגישים מיד בתוספת שמנת חמוצה או פירות טריים חתוכים לקוביות או שניהם.
חביתיות במלית פטריות
חביתיות במלית גבינה מלוחה
חביתיות במילוי אספרגוס וביצים
הערות
- כמות החביתיות תלויה בגודל המחבת.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- עוגת בסקוויט עם גבינה [לבנהa] - עוגה קלה להכנה
- פסטה ברוטב גבינות [אבי מ.] - פסטה ב-4 סוגי גבינה.
- נסיכת הנילוס בסגנון מזרחי [אושרת ל.] - דג נסיכת הנילוס ברוטב פיקנטי
- לחמניות מטוגנות לפריקסה [אבי מ.] -
- לוקמה [a.a] - מתכון תורכי
- עוגת שוקולד וקרם [אבי מ.] - חלבי
- עוגת 3 שכבות גבינה שוקולד [אבי מ.] -