חזה עוף ממולא
מתכון מותאם לפסח.

8 מנות
טיגון

קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
8 חזות עוף שלמים
4 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
1 גבעול סלרי קצוץ
1 גזר גדול מגורד גס
2 כוסות פרחי ברוקולי קטנים
3 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
1 מצה שבורה לפירורים קטנים
1/2 כוס מרק עוף או מים
1 כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם
2 ביצים
לציפוי:
2 ביצים טרופות
קמח מצה
4 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
1 גבעול סלרי קצוץ
1 גזר גדול מגורד גס
2 כוסות פרחי ברוקולי קטנים
3 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
1 מצה שבורה לפירורים קטנים
1/2 כוס מרק עוף או מים
1 כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם
2 ביצים
לציפוי:
2 ביצים טרופות
קמח מצה
דרך הכנה
- מנקים את חזות העוף, מייבשים ומבצעים חתך לרוחב באמע החזה ליצירת כיס, מניחים בצד.
- מחמממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות.
- מוסיפים את הגזר והסלרי והברוקולי וממשיכים לטגן בבחישה עוד 2 דקות, מוסיפים את המרק ומבשלים עד להתרככות הירקות, מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים.
- מוסיפים את פירורי המצה ומערבבים עד לספיגת הנוזלים בפירורים, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מסירים מהאש ומצננים.
- מוסיפים לתערובת את הביצים ומערבבים היטב.
- מחלקים את התערובת בין חזות העוף ודוחסים לכיס, סוגרים עם קיסם למניעת יציאת התערובת.
- מחממים שמן לטיגון במחבת בגובה 1 ס"מ, טובלים כל חזה עוף בקמח מצה, לאחר מכן בביצה ולאחר מכן שוב בקמח מצה ומטגנים עד להשחמה קלה, מוציאים ומניחים על נייר מגבת לספיגת השמן, מוציאים את הקיסם.
- ניתן לאפות את חזות העוף בתנור ב-180° עד להזהבה במקום לטגן.
- שומרים בתנור מחומם בחום נמוך עד להגשה.
- מגישים עם רוטב בשמל לפסח.
הערות
- ניתן לגוון את המילוי בתוספת פטריות טריות קצוצות או תפוח אדמה מתוק חתוך לקוביות, לבשל עם הירקות.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- צלי כתף [איווט] -
- גנאש שוקולד לבן או חלב מוקצף [אבי מ.] - לציפוי ומילוי עוגות.
- אורז עם פול ירוק [אבי מ.] -
- סלט חצילים עגבניות [אבי מ.] -
- סינטה ברוטב יין אדום, בתוספת פירה תמרים ורוטב פסטו [שף אמיר מרקוביץ'] - באדיבות "דורות" יצרני מוצרי שום ותיבול
- סלט פסטה צבעוני [אבי מ.] -
- טרין שוקולד [אבי מ.] -