מרק פארסניפ כרישה ושום
מתכון מרק פארסניפ כרישה ושום של השף שלום שטרית.
6 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» מרקים» צהריים - ערב
מרכיבים
1 קג' פארסניפ קלוף וחתוך לקוביות
1 כרישה בינונית קצוצה
2 ענפי טימין
6 שיני שום
1 כוס יין לבן
30 גרם חמאה/מחמאה
מלח, פלפל לבן
3 כפות שמנת מוקצפת
עירית לקישוט
ציר עוף או מרק צח
1 כרישה בינונית קצוצה
2 ענפי טימין
6 שיני שום
1 כוס יין לבן
30 גרם חמאה/מחמאה
מלח, פלפל לבן
3 כפות שמנת מוקצפת
עירית לקישוט
ציר עוף או מרק צח
דרך הכנה
הפארסניפ הוא ירק שורש מתקתק דמוי גזר לבן או שורש פטרוזיליה מעובה בעל מרקם סיבי. הפארסניפ מכיל כמויות גבוהות של ויטמין C, אשלגן וחומצה פולית.
מתאים למגוון של שימושים בבישול, אפייה, מאכלי קדירה על בסיס בשר או עוף, הכנת צ'יפסים או פירה. כמו כן אפשר לשלב אותו במרק ואף להכין ממנו ריבה. הפארסניפ נשמר היטב במקרר באריזת פלסטיק עד לתקופה של שבועיים.
- מכניסים לסיר כבד את הכרישה ואת החמאה ומבשלים עד לריכוך הכרישה. יש להימנע מחריכה.
- מוסיפים שום, טימין וכוס יין ומטגנים עד לאידוי הנוזלים.
- מוסיפים את הפארסניפ ומכסים בציר עוף. מרתיחים עד לריכוך הפארסניפ, כ-30 דקות. מכניסים את המרק, ללא הטימין, לבלנדר ומרסקים, מוסיפים מלח ופלפל.
- לפני הגשת המרק, מרתיחים ומוסיפים קצפת, מערבבים היטב.
- מוזגים לצלחת, מוסיפים למרכז הצלחת מעט קצפת ומפזרים עירית קצוצה על הקצפת.
הערות
- ניתן להחליף את השמנת המתוקה בשמנת צימחית, מוסיפים בערבוב לאחר רתיחה ללא חימום.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- טורט טירמיסו ללא ביצים [חנהל'ה] - עם תוספת משדרגת פלאים
- עוגת שוקולד צ'יפס פירורים [אבי מ.] -
- מלית ממרח חלבה [אבי מ.] - לכרוכיות, רוגלאך, מבצק פריך ושמרים.
- תחתיות פאי לפסח [אבי מ.] - כמה גרסאות לתחתיות פאי לפסח
- אורז מטוגן עם ביצים [אבי מ.] - מנה סינית טעימה ופופולרית, טובה כמנה בפני עצמה או כתוספת למנה עיקרית, מצוינת לניצול שאריות אורז מבושל.
- לביבות קמח תירס וגבינה ספרדיות [אבי מ.] -
- צ'חוחובילי - עוף ברוטב רימונים קווקזי [אבי מ.] -