מוס פארסניפ
מתכון מוס פארסניפ של השף שלום שטרית.

8 מנות
הכנה וקירור

קושי: בינוני
» קינוחים» או קפה
מרכיבים
4 יחידות פארסניפ קלופים וחתוכים לקוביות
1/2 ליטר מים
150 גרם סוכר
למוס:
100 גרם סוכר(נוספים)
125 גרם גבינת מסקרפונה
3 חלמונים
1 שמנת להקצפה
2 דפי ג'לטין או 10 גרם אבקת ג'לטין
קקאו לקישוט
1/2 ליטר מים
150 גרם סוכר
למוס:
100 גרם סוכר(נוספים)
125 גרם גבינת מסקרפונה
3 חלמונים
1 שמנת להקצפה
2 דפי ג'לטין או 10 גרם אבקת ג'לטין
קקאו לקישוט
דרך הכנה
הפארסניפ הוא ירק שורש מתקתק דמוי גזר לבן או שורש פטרוזיליה מעובה בעל מרקם סיבי. הפארסניפ מכיל כמויות גבוהות של ויטמין C, אשלגן וחומצה פולית.
מתאים למגוון של שימושים בבישול, אפייה, מאכלי קדירה על בסיס בשר או עוף, הכנת צ'יפסים או פירה. כמו כן אפשר לשלב אותו במרק ואף להכין ממנו ריבה. הפארסניפ נשמר היטב במקרר באריזת פלסטיק עד לתקופה של שבועיים.
- מחית - מבשלים את הפארסניפ במים ובסוכר עד לריכוך. מועכים ומעבירים דרך מסננת.
- מוס - מקציפים בקערה את החלמונים עם סוכר עד להלבנתם.
- מוסיפים 125 גר' ממחית הפארסניפ, וגבינת מסקרפונה ומערבבים עד לקבלת מחית הומוגנית.
- מקציפים את השמנת ומקפלים לתערובת הפארסניפ.
- מכניסים דפי ג'לטין למים קרים, במקביל לוקחים מעט מהתערובת לסיר קטן ומחממים תוך כדי ערבוב מתמיד. עם התחממות התערובת סוחטים את דפי הג'לטין ומכניסים לסיר. בוחשים היטב לתערובת אחידה ומערבבים עם המוס.
- אפשר למזוג את התערובת לצלחות אישיות או להגיש בקערת פירקס גדולה. לפני ההגשה מפזרים קקאו.
- אם רוצים מנה פרווה שמים 250 גר' ממחית הפארסניפ במקום גבינה, וכן שמנת פרווה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- מרק בטטות [אבי מ.] -
- עוגת גבינה קלילה [סטלה] -
- עוגת קרמבו הכי טעימה בעולם [לאהמ] -
- חזה עוף ממולא [אבי מ.] -
- רוטב פסטו [אבי מ.] - ליציקה על כל סוגי הפסטה, סלטים וירקות.
- חלה [אבי מ.] -
- פשטידת חצילים [meital.mushka] - גם כשר לפסח, באדיבות חלי ממן- מנכל קבוצת חלי גרופ - תמיכה והרזיה