קרם בוואריה
גירסת הקרם המקורית על בסיס קרם אנגלז, מתאים גם לפסח חלבי או לגירסת פרווה בהערות.
* תמונה להמחשה CC By SKopp - Wikipedia

14 מנות
הכנה וקירור

קושי: מתקדם
» קינוחים» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 6 ביצים מופרדות (מס' 1)
- 150 גר' סוכר (3/4 כוס)
- 500 מיל' חלב (2 כוסות)
- 4 כפיות שטוחות אבקת ג'לטין
- 1 מקל וניל או 2 כפיות תמצית וניל טובה
- 375 מיל' שמנת מתוקה (1/2 1 מיכלים)
רוטב שוקולד:
- 120 גר' שוקולד מריר קצוץ
- 125מיל' שמנת מתוקה (1/2 מיכל)
- 125 מיל' חלב
דרך הכנה
- ממיסים את הג'לטין בחצי כוס מכמות החלב, מניחים לתפיחה ומחממים במיקרוגל או בסיר כפול עד להמסה מלאה ללא גושים, מניחים בצד.
- מחממים את החלב בסיר עם מקל וניל חצוי עד לפני רתיחה ומסירים מהאש, מוציאים את מקל הוניל ומגרדים את הגרגרים לחלב, אם משתמשים בתמצית וניל מוסיפים לחלב ומערבבים.
- בזמן חימום החלב מקציפים את החלמונים עם הסוכר לקציפה בהירה וקלה.
- יוצקים בבחישה תוך כדי יציקה מחצית מכמות החלב לקציפת החלמונים, מערבבים היטב.
- מחזירים את התערובת ליתרת החלב בסיר ומערבבים.
- מחממים על להבה נמוכה בבחישה, מוסיפים את תערובת הג'לטין המומס וממשיכים לערבב תוך כדי חימום עד להסמכת התערובת, להזהר שלא לבשל את הביצים, התערובת מוכנה כאשר היא מצפה כף בציפוי סמיך.
- מסירים מייד מהאש ומניחים בקערה גדולה שבה קוביות קרח, מערבבים עד לצינון התערובת והסמכה לדרגת פודינג, לא להמשיך בתהליך לפני צינון התערובת אחרת הג'לטין ישקע.
- מקציפים את השמנת לקצפת סמיכה אך לא קשה ומקפלים בעדינות לתערובת.
- מקציפים את החלבונים לקצף גמיש ויציב אך לא קשה ומקפלים בעדינות לתערובת.
- יוצקים לתבניות חד פעמיות מאלומיניום או תבנית שקעים מסיליקון ומכניסים לקירור עד להתקשות התערובת למשך 8 שעות לפחות.
- לתבניות חד פעמיות, טובלים מעט את תחתית במים חמים והופכים על צלחת הגשה, בתבניות שקעים סיליקון הופכים ישירות על הצלחת, אין צורך בחימום.
- יוצקים רוטב שוקולד על המנה או רק סביבה, ניתן לפזר מעל אגוזים קצוצים או פארלין (אגוזים מסוכרים קצוצים).
- לרוטב השוקולד, מחממים את החלב והשמנת עד לפני רתיחה ויוצקים על השוקולד הקצוץ, מניחים ל-2 דקות ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה, מצננים לפני ההגשה, ניתן לשמור במקרר עד לשימוש.
הערות
- להמרה למתכון פרווה, להחליף את החלב ב-250 גר' שמנת ריץ' ו-250 מיל' שמנת לקפה ריץ', את השמנת המוקצפת להחליף בשמנת ריץ' או כל שמנת צמחית.
- לרוטב, להחליף את השמנת והחלב ב-125 מיל' שמנת ריץ' ו-125 מיל' שמנת לקפה ריץ'.
- ניתן לצקת את הבוואריה לתבנית זכוכית גדולה ולחתוך לריבועים.
- לא בפסח, ניתן להניח בישקוטים טבולים במעט חלב בתחתית התבנית.
- ניתן להשתמש גם בסירופ שוקולד מוכן.
- לקרם עשיר יותר ניתן להמיר מחצית מכמות החלב לקרם בשמנת מתוקה.
- לשימוש בג'לטין עלים להמיר את הכמות ב-5 עלים, לרכך במים, לסחוט ולהוסיף לחלב המוחמם, לערבב עד המסה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- סברינה [לינואל] - עוגת קרם
- תמרים ממולאים באגוזים, טחינה ודבש [תמילושה] - טוב לפסח וגם לטבעונים
- מרק עוף [אבי מ.] - המרק המסורתי היהודי לכל החגים ולשבת.
- עוגת 3 שכבות גבינה שוקולד [אבי מ.] - עוגת שוקולד וגבינה מצוינת
- באגט [אבי מ.] - הבאגט הצרפתי, מהלחמים הפופולרים בצרפת ובכל העולם.
- Pagnotta לחם שאור איטלקי [אבי מ.] -
- עוגת שלושת המוסים - טריקולד [אבי מ.] -