פאי קרמל בננות
גם עם קלתית לפסח

8 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» פאי וטארט» או קפה
מרכיבים
לתחתית: (לקלתית פאי לפסח)
120 גר' מרגרינה או חמאה
1/3 1 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
3-4 כפות מים קרים
למלית:
3 בננות בשלות
1/2 1 כפות רום (המשקה)
2 כפיות גרידת קליפת תפוז
2/3 כוס סוכר חום
1 כוס פקאנים קצוצים גס
1/4 כוס שמנת מתוקה
50 גר' חמאה
1 כפית תמצית וניל
120 גר' מרגרינה או חמאה
1/3 1 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
3-4 כפות מים קרים
למלית:
3 בננות בשלות
1/2 1 כפות רום (המשקה)
2 כפיות גרידת קליפת תפוז
2/3 כוס סוכר חום
1 כוס פקאנים קצוצים גס
1/4 כוס שמנת מתוקה
50 גר' חמאה
1 כפית תמצית וניל
דרך הכנה
- מערבבים את כל חומרי הבצק, משטחים על משטח מקומח לעיגול הגדול ב-5 ס"מ מגודל תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ. משטחים על התחתית והדפנות.
- לאפיה מוקדמת יש להניח רדיד אלומינים על התחתית והשוליים ולהניח "משקל" למילוי התבנית, אפשר להשתמש בכדורי משקל קרמיים מוכנים או בשעועית יבשה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה למשך 5-7 דקות, מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עד להשחמה של הבצק, מוציאים ומצננים.
- פורסים את הבננות לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ומניחים בקערה, יוצקים מעל את הרום ומערבבים, מניחים בשכבה על תחתית הפאי האפויה.
- מפזרים מעל את האגוזים וגרידת קליפת התפוז.
- בסיר קטן מערבבים את השמנת, הסוכר החום והחמאה ומבשלים עד להמסת הסוכר בבחישה, מבשלים עד לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים עוד כ-4 דקות עד לקבלת תערובת שחומה מעט, מסירים מהאש ומוסיפים את תמצית הוניל ובוחשים מעט.
- יוצקים את התערובת על המלית באופן אחיד ומניחים לצינון של חצי שעה.
- מגישים עם גלידת וניל.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


3
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- סברינה [לינואל] - עוגת קרם
- תמרים ממולאים באגוזים, טחינה ודבש [תמילושה] - טוב לפסח וגם לטבעונים
- מרק עוף [אבי מ.] - המרק המסורתי היהודי לכל החגים ולשבת.
- עוגת 3 שכבות גבינה שוקולד [אבי מ.] - עוגת שוקולד וגבינה מצוינת
- באגט [אבי מ.] - הבאגט הצרפתי, מהלחמים הפופולרים בצרפת ובכל העולם.
- Pagnotta לחם שאור איטלקי [אבי מ.] -
- עוגת שלושת המוסים - טריקולד [אבי מ.] -