פאי קרמל בננות
גם עם קלתית לפסח

8 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» פאי וטארט» או קפה
מרכיבים
לתחתית: (לקלתית פאי לפסח)
120 גר' מרגרינה או חמאה
1/3 1 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
3-4 כפות מים קרים
למלית:
3 בננות בשלות
1/2 1 כפות רום (המשקה)
2 כפיות גרידת קליפת תפוז
2/3 כוס סוכר חום
1 כוס פקאנים קצוצים גס
1/4 כוס שמנת מתוקה
50 גר' חמאה
1 כפית תמצית וניל
120 גר' מרגרינה או חמאה
1/3 1 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
3-4 כפות מים קרים
למלית:
3 בננות בשלות
1/2 1 כפות רום (המשקה)
2 כפיות גרידת קליפת תפוז
2/3 כוס סוכר חום
1 כוס פקאנים קצוצים גס
1/4 כוס שמנת מתוקה
50 גר' חמאה
1 כפית תמצית וניל
דרך הכנה
- מערבבים את כל חומרי הבצק, משטחים על משטח מקומח לעיגול הגדול ב-5 ס"מ מגודל תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ. משטחים על התחתית והדפנות.
- לאפיה מוקדמת יש להניח רדיד אלומינים על התחתית והשוליים ולהניח "משקל" למילוי התבנית, אפשר להשתמש בכדורי משקל קרמיים מוכנים או בשעועית יבשה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה למשך 5-7 דקות, מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עד להשחמה של הבצק, מוציאים ומצננים.
- פורסים את הבננות לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ומניחים בקערה, יוצקים מעל את הרום ומערבבים, מניחים בשכבה על תחתית הפאי האפויה.
- מפזרים מעל את האגוזים וגרידת קליפת התפוז.
- בסיר קטן מערבבים את השמנת, הסוכר החום והחמאה ומבשלים עד להמסת הסוכר בבחישה, מבשלים עד לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים עוד כ-4 דקות עד לקבלת תערובת שחומה מעט, מסירים מהאש ומוסיפים את תמצית הוניל ובוחשים מעט.
- יוצקים את התערובת על המלית באופן אחיד ומניחים לצינון של חצי שעה.
- מגישים עם גלידת וניל.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


3
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- מרק חומוס איטלקי [אבי מ.] -
- פטריות במלית פסטו [אבי מ.] -
- באגטינות (לחמניות באגט) [אבי מ.] -
- מאפינס גבינות [אבי מ.] - מאפינס גבינות קוטג' וצ'אדר.
- מוסקה [אבי מ.] -
- נסיכת הנילוס בסגנון מזרחי [אושרת ל.] - דג נסיכת הנילוס ברוטב פיקנטי
- סלמון בדבש, חומץ בלסמי וסויה [אבי מ.] -