Pesto
תפריט
ה', 17 אפר 2025, 17:26
110502 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פאי קרמל בננות

גם עם קלתית לפסח    
מאת: אבי מ. ::: צפיות: 11961   

פאי קרמל בננות
8 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» פאי וטארט» או קפה
 
מרכיבים
לתחתית: (לקלתית פאי לפסח)
120 גר' מרגרינה או חמאה
1/3 1 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
3-4 כפות מים קרים
למלית:
3 בננות בשלות
1/2 1 כפות רום (המשקה)
2 כפיות גרידת קליפת תפוז
2/3 כוס סוכר חום
1 כוס פקאנים קצוצים גס
1/4 כוס שמנת מתוקה
50 גר' חמאה
1 כפית תמצית וניל
דרך הכנה
  1. מערבבים את כל חומרי הבצק, משטחים על משטח מקומח לעיגול הגדול ב-5 ס"מ מגודל תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ. משטחים על התחתית והדפנות.
  2. לאפיה מוקדמת יש להניח רדיד אלומינים על התחתית והשוליים ולהניח "משקל" למילוי התבנית, אפשר להשתמש בכדורי משקל קרמיים מוכנים או בשעועית יבשה.
  3. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה למשך 5-7 דקות, מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עד להשחמה של הבצק, מוציאים ומצננים.
  4. פורסים את הבננות לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ומניחים בקערה, יוצקים מעל את הרום ומערבבים, מניחים בשכבה על תחתית הפאי האפויה.
  5. מפזרים מעל את האגוזים וגרידת קליפת התפוז.
  6. בסיר קטן מערבבים את השמנת, הסוכר החום והחמאה ומבשלים עד להמסת הסוכר בבחישה, מבשלים עד לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים עוד כ-4 דקות עד לקבלת תערובת שחומה מעט, מסירים מהאש ומוסיפים את תמצית הוניל ובוחשים מעט.
  7. יוצקים את התערובת על המלית באופן אחיד ומניחים לצינון של חצי שעה.
  8. מגישים עם גלידת וניל.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
האם אין צורך לאפות? התערובת של השמנת מתקשה לבד? ובנוסף האם אפשר להכין מראש ולשמור במקרר?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
עדיין לא, קראי את ההערה מתחת לכותרת המתכון.
1
קמח לפסח?
פאי קרמל בננות By , 2005-04-23T00:04:10+03:00 פאי קרמל בננות גם עם קלתית לפסח Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 8 Tags: none Ingredients: - לתחתית: (... Instructions: מערבבים את כל חומרי הבצק, משטחים על משטח מקומח לעיגול הגדול ב-5 ס"מ מגודל תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ. משטחים על התחתית והדפנות. לאפיה מוקדמת יש להניח רדיד אלומינים ע...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר