פאי קרמל בננות
גם עם קלתית לפסח

8 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» פאי וטארט» או קפה
מרכיבים
לתחתית: (לקלתית פאי לפסח)
120 גר' מרגרינה או חמאה
1/3 1 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
3-4 כפות מים קרים
למלית:
3 בננות בשלות
1/2 1 כפות רום (המשקה)
2 כפיות גרידת קליפת תפוז
2/3 כוס סוכר חום
1 כוס פקאנים קצוצים גס
1/4 כוס שמנת מתוקה
50 גר' חמאה
1 כפית תמצית וניל
120 גר' מרגרינה או חמאה
1/3 1 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
3-4 כפות מים קרים
למלית:
3 בננות בשלות
1/2 1 כפות רום (המשקה)
2 כפיות גרידת קליפת תפוז
2/3 כוס סוכר חום
1 כוס פקאנים קצוצים גס
1/4 כוס שמנת מתוקה
50 גר' חמאה
1 כפית תמצית וניל
דרך הכנה
- מערבבים את כל חומרי הבצק, משטחים על משטח מקומח לעיגול הגדול ב-5 ס"מ מגודל תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ. משטחים על התחתית והדפנות.
- לאפיה מוקדמת יש להניח רדיד אלומינים על התחתית והשוליים ולהניח "משקל" למילוי התבנית, אפשר להשתמש בכדורי משקל קרמיים מוכנים או בשעועית יבשה.
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה למשך 5-7 דקות, מסירים את רדיד האלומיניום ואופים עד להשחמה של הבצק, מוציאים ומצננים.
- פורסים את הבננות לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ ומניחים בקערה, יוצקים מעל את הרום ומערבבים, מניחים בשכבה על תחתית הפאי האפויה.
- מפזרים מעל את האגוזים וגרידת קליפת התפוז.
- בסיר קטן מערבבים את השמנת, הסוכר החום והחמאה ומבשלים עד להמסת הסוכר בבחישה, מבשלים עד לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים עוד כ-4 דקות עד לקבלת תערובת שחומה מעט, מסירים מהאש ומוסיפים את תמצית הוניל ובוחשים מעט.
- יוצקים את התערובת על המלית באופן אחיד ומניחים לצינון של חצי שעה.
- מגישים עם גלידת וניל.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


3
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- לזניה במלית בשר [אבי מ.] -
- עוגת גזר [אבי מ.] - מתכון עוגת גזר מצוינת של sjarjar, עוגה קלת הכנה שניתנת לציפוי בקצפת או ציפוי גבינה.
- עוגיות שבלול וניל שוקולד [אבי מ.] - עוגיות פריכות מבצק וניל ושוקולד.
- כבד עוף ביין מרסלה [אבי מ.] -
- בבקה קינמון [אבי מ.] - עוגת שמרים במלית קקאו וקינמון.
- עוגת תפוחים במיקרוגל 8 דקות הכנה [סילביאן] - 8 דקות הכנה
- לביבות מצות [אבי מ.] - לביבות מצות, מצה ברי, עם גיוונים שונים.