Pesto
תפריט
ג', 20 אוק 2020, 02:36
110457 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פאי דובדבנים ומשמשים

פאי דובדבנים ומישמשים טריים    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 2627   

פאי דובדבנים ומשמשים
8 מנות
אפיה
קושי: בינוני
» פאי וטארט» או ארוחה קלה
 
מרכיבים
לבצק:
1/2 1 כוסות קמח
קורט מלח
9 כפות סוכר
150 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
3 כפות מים קרים מאד
למלית:
1/2 כוס שקדים מולבנים טחונים
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
50 גר' חמאה רכה
1/2 קג' משמשים טריים בשלים חתוכים לשמיניות
350 גר' דובדבנים טריים מגולענים
להגשה:
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
1 כף ליקר דובדבנים
דרך הכנה
  1. במעבד מזון מערבבים את הקמח, המלח, 2 כפות סוכר והחמאה הקרה , מוסיפים מים לפי הצורך רק עד לקבלת בצק רך גמיש ולא דביק, עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר ל-20 דקות.
  2. מחממים את התנור ל-175°.
  3. מרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 36 ס"מ, מניחים על נייר אפיה בתבנית תנור.
  4. מערבבים בקערה את השקדים הטחונים עם הסוכר, הביצה והחמאה לתערובת אחידה, מורחים על מרכז העיגול במרחק 8 ס"מ מהשוליים.
  5. בקערה גדולה מערבבים את המשמשים, הדובדבנים ויתרת הסוכר, מפזרים את הפירות על שכבת השקדים ומקפלים את שולי הבצק כלפי המרכז על המלית כאשר במרכז נשאר שטח שאינו מכוסה.
  6. אופים כ- 35- 40 דקות עד להשחמת קלה של הבצק.
  7. בזמן האפיה מקציפים את השמנת המתוקה, הליקר ואבקת הסוכר לקצפת יציבה ומאחסנים במקרר.
  8. בגמר האפיה מוציאים מהתנור ומניחים לצינון, מעבירים לצלחת הגשה וחותכים למשולשים.
  9. מגישים פרוסת פאי עם השמנת המוקצפת ליד.
אין תגובות עדיין
פאי דובדבנים ומשמשים By , 2005-05-13T02:05:22+03:00 פאי דובדבנים ומשמשים פאי דובדבנים ומישמשים טריים Prep Time: PT20M Cook time: Yield: 8 Tags: none Ingredients: - לבצק: 1/2 1 כוסות קמחקורט מלח9 כפות סוכר150 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות3 כפות מים קרים מאדלמלית:1/2 כוס שקדים מולבנים טחונים... Instructions: במעבד מזון מערבבים את הקמח, המלח, 2 כפות סוכר והחמאה הקרה , מוסיפים מים לפי הצורך רק עד לקבלת בצק רך גמיש ולא דביק, עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר ל-20 דקות. מחממים את התנו...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר