פיטיבייה
מאפה צרפתי, בצק עלים במלית קרם שקדים.

8 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» פאי וטארט» קפה
מרכיבים
500 גר' בצק עלים מופשר
קרם שקדים:
150 גר' שקדים מולבנים
150 גר' סוכר
150 גר' חמאה רכה
3 ביצים
2 כפות קמח
2 כפות ליקר שקדים
לציפוי:
1 ביצה טרופה עם 1 כף מים
דרך הכנה
- מכניסים את השקדים והסוכר לקערת מעבד מזון עם להב המתכת, מפעילים וטוחנים עד לקבלת אבקה דקה.
- מוסיפים את החמאה בחתיכות תוך כדי פעולת המעבד.
- מוסיפים את הביצים, הקמח והליקר, מעבדים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
- מעבירים את הקערה למקרר לשעה מכוסה בניילון.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעובי 4 מ"מ.
- חותכים שני עיגולים, האחד בקוטר 24 ס"מ והשני בקוטר 26 ס"מ, מורחים מעט ביצה טרופה על העיגול הקטן על רצועה של 3 ס"מ בהיקף.
- מניחים את העיגול הקטן על נייר אפיה ומורחים את הקרם במרכזו ועד לפס מריחת הביצה.
- מניחים מעל את העיגול הגדול ומהדקים קלות את השוליים המרוחים בביצה לאטימה.
- מורחים את מאפה בביצה הטרופה ומעבירים למקרר לשעה.
- מחממים את התנור ל-190°.
- בעזרת קצה סכין חדה מבצעים חתכים קשתיים לעומק 2 מ"מ בלבד בכיפת המאפה, מהמרכז כלפי חוץ לא עד קצה העיגול, מבצעים חתך לעומק במרכז הכיפה לאפשר יציאת אדים.
- מכניסים לאפיה של כ-30 דקות או עד שהבצק תופח ומשחים.
- מוציאים ומצננים מעט לפני ההגשה.
הערות
- ניתן להשתמש בשקדים מולבנים טחונים, במקרה זה להוסיף את כמות הסוכר באבקה.
- ניתן להוסיף 1 כפית תמצית שקדים לקרם.
- לחמם מעט בתנור (לא במיקרוגל) לפני ההגשה אם המאפה קר.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגת גוגלהוף [אבי מ.] - עוגת שמרים בתבנית גוגלהוף, מהעוגות הפופולריות באירופה.
- עוגת גבינה קלילה [סטלה] -
- עוגת גבינה אפויה [אבי מ.] - עוגת גבינה אפויה קלאסית, גבוהה, אורירית ונימוחה.
- צלעות בקר בתנור [tommf] - קל ביותר וטעים וטעים
- עוגת קרמבו הכי טעימה בעולם [לאהמ] -
- אוסובוקו עגל [אבי מ.] - מנה בשר איטלקית מעולה.
- מרק בטטות [אבי מ.] -