ביף בורגיניון
תבשיל בשר ביין וירקות.
4 מנות
בישול
שעתיים ויותר
קושי: לא צוין
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
1 קג' בשר לחי או צוואר חתוך לקוביות בגודל 3 ס"מ
1 בקבוק יין אדום יבש
2 גזרים קלופים פרוסים ליחידות של 3 ס"מ
1/2 שורש סלרי קלוף וחתוך לפרוסות
1 בצל גדול חתוך לרבעים
1 כרישה החלק הלבן בלבד פרוס ליחידות של 3 ס"מ
4 גבעולי סלרי פרוסים ליחידות של 3 ס"מ
8 שיני שום שלמות
3 עלי דפנה
1 כפית פלפל שחור שלם
3 גבעולי טימין טרי
5 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור
2 ליטר ציר בשר
1 בקבוק יין אדום יבש
2 גזרים קלופים פרוסים ליחידות של 3 ס"מ
1/2 שורש סלרי קלוף וחתוך לפרוסות
1 בצל גדול חתוך לרבעים
1 כרישה החלק הלבן בלבד פרוס ליחידות של 3 ס"מ
4 גבעולי סלרי פרוסים ליחידות של 3 ס"מ
8 שיני שום שלמות
3 עלי דפנה
1 כפית פלפל שחור שלם
3 גבעולי טימין טרי
5 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור
2 ליטר ציר בשר
דרך הכנה
- בסיר גדול מניחים את הירקות, היין והתבלינים, מביאים לרתיחה ומצננים לחלוטין.
- מוסיפים את קוביות הבשר, מכסים ומניחים במקרר ל-12 שעות לפחות.
- מוציאים את קוביות הבשר מהמישרה ומייבשים היטב.
- מסננים את הירקות מהמישרה ומניחים בצד.
- מחממים את שמן הזית בסיר נוסף ומטגנים את קוביות הבשר לאטימה, מוציאים מהסיר.
- מוסיפים את נוזלי המשרה וציר הבשר ומביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כשעה וחצי.
- מוסיפים את הירקות מהמשרה וממשיכים לבשל עד להתרככות הבשר.
- טועמים ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
- מגישים את הבשר בתוספת מעט מהירקות ורוטב ומחית תפו"א ליד.
הערות
- למאותגרים, ניתן לאפות את התבשיל בתנור שחומם ל-180° כ-3-4 שעות.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
ציון 10
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- קבב רומני [אבי מ.] -
- בצק שוקולד [אבי מ.] - לעיצוב, פיסול או יצירת אלמנטים לקישוט עוגות
- עוגיות לחיצה [אבי מ.] - במכשיר לחיצת עוגיות
- עוגת צימוקים [אבי מ.] - עוגת צימוקים בחושה מצוינת לקפה.
- עוגת גבינה פירורים ושמנת [אבי מ.] -
- קרפציו סלק [אבי מ.] -
- סלט כרוב עם אטריות "מג'יק" [פסקל] - כרוב בתוספת תערובת קלויה של אטריות ושקדים, ברוטב חמוץ מתוק