Pesto
תפריט
ג', 20 אוק 2020, 02:39
110457 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פאי שוקולד ודובדבנים טריים

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 2875   

פאי שוקולד ודובדבנים טריים
10 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» פאי וטארט» קפה
 
מרכיבים
200 גר' דובדבנים טריים מגולענים
1/4 כוס ליקר דובדבנים
לתחתית פאי:
3/4 1 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
150 גר' מרגרינה או חמאה
1 ביצה
1/3 כוס סוכר
2 כפות מים
למלית:
1/2 כוס שמנת מתוקה
300 גר' שוקולד מריר קצוץ
100 גר' חמאה רכה
4 ביצים
1 חלמון
1/2 כוס סוכר
דרך הכנה
  1. מערבבים את הדובדבנים המגולענים עם הליקר ומניחים בצד כשעה, מערבבים מדי פעם.
  2. מכינים תבנית פאי 24 עמוקה בעלת תחתית מתפרקת או תבנית קפיצית 24.
  3. מערבבים את כל חומרי התחתית פרט למים לבצק, מוסיפים מים לפי הצורך רק לאיחוד חומרי הבצק, עוטפים בניילון, משטחים מעט לדיסק שטוח ומקררים במקרר כשעה או עד להתקשות הבצק.
  4. מחממים את התנור ל-180°.
  5. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעיגול הגדול ב-8 ס"מ מקוטר תבנית הפאי, משטחים על התחתית ו-3 ס"מ על הדפנות, מחוררים בעזרת מזלג את תחתית.
  6. מניחים רדיד אלומיניום או נייר אפיה על הבצק צמוד לבצק, מניחים "משקולת" של שעועית יבשה בגובה התבנית ומכניסים לאפיה של 10 דקות, מוציאים את רדיד האלומיניום עם השעועית וממשיכים באפיה עד להשחמה קלה של הבצק, מוציאים מהתנור.
  7. מורידים את חום התנור ל-150°.
  8. ממיסים את השוקולד, החמאה והשמנת על להבה נמוכה בבחישה עד להמסת השוקולד וקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  9. מקציפים את הביצים והחלמון עם הסוכר לתערובת בהירה וסמיכה, להוסיף בהדרגה את תערובת השוקולד ולקפל בעדינות לתערובת.
  10. מפזרים את הדובדבנים ללא הנוזלים על תחתית הפאי האפויה, יוצקים מעל את תערובת השוקולד ומחליקים מעט.
  11. אופים 10 דקות וסוגרים את חום התנור, משאירים בתנור מכובה עד לקבלת קרום מבריק וכשהמלית עדיין מעט רוטטת.
  12. מוציאים ומצננים להתייצבות בטמפרטורת החדר.
  13. לא לאחסן במקרר!.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
למה בעצם לא לאחסן במקרר? :)
פאי שוקולד ודובדבנים טריים By , 2005-05-19T11:05:00+03:00 פאי שוקולד ודובדבנים טריים Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 10 Tags: none Ingredients: - 200 גר' דובדבנים טריים מגולענים1/4 כוס ליקר דובדבניםלתחתית פאי: 3/4 1 כוסות קמח1 כפית אבקת אפיה150 גר' מרגרינה או חמאה1 ב... Instructions: מערבבים את הדובדבנים המגולענים עם הליקר ומניחים בצד כשעה, מערבבים מדי פעם.מכינים תבנית פאי 24 עמוקה בעלת תחתית מתפרקת או תבנית קפיצית 24.מערבבים את כל חומרי התחתית פרט למים ל...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר