Pesto
תפריט
א', 22 ספט 2019, 01:30
110433 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

קובלר אפרסקים

קינוח אפרסקים אפוי קל הכנה.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 4779   

קובלר אפרסקים
6 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» קינוחים» או קפה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
5 אפרסקים בשלים מגולענים
1/2 כוס צימוקים
1/4 כוס מים חמימים
2 כפות ליקר דובדבנים
1/2 כוס סוכר
3 כפות קמח
30 גר' חמאה חתוכה לחתיכות
לבלילה:
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס חלב
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה
50 גר' חמאה מומסת או 1/4 כוס שמן
1 כוס קמח תופח
דרך הכנה
  1. משרים את הצימוקים בליקר והמים ומניחים בצד ל-20 דקות.
  2. חותכים את האפרסקים לשמניות ומניחים בתחתית כלי חסין חום משומן.
  3. מפזרים מעל את הסוכר ואת הקמח, מסננים את הצימוקים ומפזרים מעל, מנקדים בחתיכות מהחמאה.
  4. מערבבים את מרכיבי הבלילה לתערובת ללא גושים, יוצקים על האפרסקים בתבנית.
  5. אופים בתנור שחומם ל-180° כ-25 דקות או עד להשחמה קלה של המאפה.
  6. מוציאים ומצננים על רשת.
  7. מניחים כמות של כף גדולה מהתערובת לעומק המאפה - אפרסקים והציפוי בצלחת הגשה, מניחים ליד כדור גלידת וניל ומגישים.
הערות
  • ניתן להשתמש באפרסקים משומרים בסירופ, לסנן מהסירופ ולפרוס, אין צורך לפזר מעל סוכר.
  • ניתן להכין את הבלילה גם ללא חמאה/שמן.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
אלו פירות נוספים מתאימים למתכון?
3
ציון 10
ראובן, תודה על התשובות המפורטות, עזרת לי מאוד. יצא נהדר.
2
ראובן מ. (עורך)
אין שום סיבה שלא תכיני את כל החומרים מראש, ובערב תשרייני זמן לסידור בתוך התבנית ויציקת הבלילה ואז לאפות....»»
קובלר אפרסקים By , 2005-05-26T07:05:22+03:00 קובלר אפרסקים קינוח אפרסקים אפוי קל הכנה. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 5 אפרסקים בשלים מגולענים1/2 כוס צימוקים1/4 כוס מים חמימים2 כפות ליקר דובדבנים1/2 כוס סוכר3 כפות קמח30 גר' חמאה חתוכה לחתיכותלבלילה:3/4 ... Instructions: משרים את הצימוקים בליקר והמים ומניחים בצד ל-20 דקות.חותכים את האפרסקים לשמניות ומניחים בתחתית כלי חסין חום משומן.מפזרים מעל את הסוכר ואת הקמח, מסננים את הצימוקים ומפזרים מעל,...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר