עוגה בחושה עם גבינה וריבה
עוגת שמנת חמוצה בחושה, שכבת גבינה וריבה בציפוי שקדים פריך.

10 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגות» או קפה
ציון גולשים:
9
[5 מדרגים]
מרכיבים
לעוגה:
1/2 2 כוסות קמח
3/4 כוס סוכר
160 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
3/4 כוס שמנת חמוצה
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל או שקדים
לשכבת הגבינה:
250 גר' גבינת שמנת
1/4 כוס סוכר
1 ביצה
5 כפות גדושות ריבת פטל טובה
לציפוי:
70 גר' שקדים פרוסים מולבנים
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-180°, משמנים ומקמחים תבנית 24 קפיצית.
- לקערת מעבד המזון מנפים את הקמח, הסוכר, אבקת האפיה, אבקת הסודה לשתיה והמלח, מפעילים למספר שניות לערבוב.
- מוסיפים את החמאה ומעבדים לתערובת פירורית, מפרישים כוס מהפירורים ומניחים בצד.
- מוסיפים לתערובת בקערת המעבד את השמנת, הביצה ותמצית הוניל ומעבדים מספר שניות.
- מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים על התחתית ושכבת שוליים דקה על הדפנות.
- בקערה מערבבים את הגבינה, הביצה והסוכר לתערובת אחידה ויוצקים על התחתית.
- מרככים את הריבה בערבוב למצב נוזלי ומנטפים על שכבת הגבינה.
- מרסקים מעט את השקדים ומערבבים עם כוס הפירורים שהופרשה, מפזרים על המלית.
- מכניסים לאפיה של כ-50 דקות או עד להשחמה קלה של הציפוי.
- מוציאים ומצננים בתבנית על רשת.
הערות
- ניתן להשתמש בכל סוג גבינת שמנת גם עם אחוזי שומן נמוכים דוגמת "סימפוניה".
- ניתן להשתמש בכל ריבה טובה אחרת.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- צמת שוקולד [אבי מ.] - לא מבצק שמרים
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- מרק עדשים [אבי מ.] -
- עוגת גבינה פסיפלורה [אבי מ.] - עוגה קרה
- פסטו [oved.shina] - פסטו
- פאי אגסים [אבי מ.] - פאי במלית שקדים ואגסים פרוסים.
- עוגות שוקולד "לבה" [אבי מ.] - עוגת פונדנט שוקולד אישית עם מרכז שוקולד נוזלי, ניתן להכין מספר ימים מראש ולאפות ממש לפני ההגשה