Pesto
תפריט
א', 17 פבר 2019, 10:46
110415 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מרק גבינה וברוקלי

מרק גבינה וברוקולי מוגש בקערות לחם.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 5227   

* תמונה Kyle Nishioka from Kaneohe, via Wikimedia Commons
מרק גבינה וברוקלי
4 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» מרקים» צהריים - ערב או ארוחה קלה
 
מרכיבים
  • 5 כוסות פרחי ברוקולי קצוצים גס
  • 50 גר' חמאה
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 1 גזר חתוך לקוביות
  • 2 כוסות מרק עוף או ירקות
  • 3 כוסות חלב
  • 1/3 כוס קמח
  • 1/2 1 כוסות גבינת צ'דאר מגורדת
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל לבן לפי הטעם
  • מעט גבינת פרמזן מגורדת
  • 4 קערות לחם
דרך הכנה
  1. מרתיחים מים בסיר, מבשלים את פרחי הברוקולי במים הרותחים כ-4 דקות, מוציאים ומסננים, מניחים בצד.
  2. ממיסים את החמאה בסיר ומוסיפים את הבצל הקצוץ והגזר, מטגנים 2 דקות בבחישה.
  3. מפזרים מעל את הקמח ומערבבים. 
  4. מוסיפים את מרק העוף, מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות.
  5. מוסיפים את החלב ואת פרחי הברוקולי, מבשלים עד להסמכת המרק ומסירים מהאש.
  6. מוסיפים את הגבינה ובוחשים עד להמסתה, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לבן לפי הטעם, מוסיפים את הפטרוזיליה ובוחשים.
  7. יוצקים לקערות לחם, מפזרים מעל מעט גבינת פרמזן מגורדת ומגישים.
הערות
  • ניתן להחליף את הברוקולי בכמות זהה של פרחי כרובית.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
גבינת צ'אדר ניתן לרכוש בכל הרשתות והמעדניות, כתחליף כל גבינה צהובה מגורדת.
1
האם אפשר לשלב גבינה אחרת במקום צ'אדר? אני לא מוצאת אותה בשום מקום
מרק גבינה וברוקלי By , 2005-06-04T06:06:42+03:00 מרק גבינה וברוקלי מרק גבינה וברוקולי מוגש בקערות לחם. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 4 Tags: none Ingredients: - 5 כוסות פרחי ברוקולי קצוצים גס 50 גר' חמאה 1 בצל קטן קצוץ דק 1 גזר חתוך לקוביות 2 כוסות מרק עוף או ירקות ... Instructions: מרתיחים מים בסיר, מבשלים את פרחי הברוקולי במים הרותחים כ-4 דקות, מוציאים ומסננים, מניחים בצד. ממיסים את החמאה בסיר ומוסיפים את הבצל הקצוץ והגזר, מטגנים 2 דקות בבחישה...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר