Pesto
תפריט
ד', 22 ינו 2020, 09:54
110438 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פונדו גבינה

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 6292   

פונדו גבינה
6 מנות
בישול
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» עיקריות» ארוחה קלה
 
מרכיבים
50 גר' חמאה
1 כף קמח
2 כוסות יין לבן
200 גר' גבינת אמנטל מגורדת
200 גר' גבינת גרוייר מגורדת
100 גר' גבינת ברי חתוכה לחתיכות
פלפל לבן לפי הטעם
שן שום
בגט פרוס, וכל פרוסה חתוכה ל-4 קוביות 
מתקן לפונדו עם סיר מתאים, פתילה ומזלגות לפונדו
דרך הכנה
  1. חוצים את שן השום ומשפשפים היטב את פנים הסיר.
  2. על כיריים, ממיסים את החמאה בסיר הפונדו ומוסיפים את הקמח, מערבבים היטב.
  3. מוסיפים את היין ובוחשים עד לקבלת מרקם של רביכה, אם התערובת סמיכה מדי ניתן להוסיף מעט חלב.
  4. מוסיפים את הגבינות תוך כדי בחישה, מעט בכל פעם בכדי לקבל המסה מושלמת, מוסיפים את הפלפל, ממשיכים לחמם עד לפני רתיחה.
  5. מניחים את הסיר על מתקן הפונדו כשהפתילה בוערת.
  6. לגיוון ניתן להוסיף את כל אחד מהתוספות הבאות או את כולן:
    2 כף עירית קצוצה דק
    1/2 כפית עלי טמין טרי קצוצים
    קורט אגוז מוסקט

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
מה שמיוחד זה שזה פונדו גבינה והתמונה נמצאת למעלה.
1
ברנדי (במטבח)
מה מיוחד במתכן לפונדו, אולי אפשר לצרף תמונה?
פונדו גבינה By , 2005-06-07T16:06:41+03:00 פונדו גבינה Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 50 גר' חמאה 1 כף קמח2 כוסות יין לבן200 גר' גבינת אמנטל מגורדת200 גר' גבינת גרוייר מגורדת100 גר' גבינת ברי חתוכה לחתיכותפלפל לבן לפי הטעםשן שוםבגט פרוס, ... Instructions: חוצים את שן השום ומשפשפים היטב את פנים הסיר.על כיריים, ממיסים את החמאה בסיר הפונדו ומוסיפים את הקמח, מערבבים היטב.מוסיפים את היין ובוחשים עד לקבלת מרקם של רביכה, אם התערובת ס...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
  • סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
  • לחם בקלות - חלק ב' [הדרכה] - בהמשך לסדרה על הכנת לחמים, נדבר על אפשרויות שונות בהכנת המרקם, על הגימור וכמויות....
הנצפים ביותר