קיש פטריות וגבינה בבצק פילו

6 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» מתאבנים» בוקר - בראנץ או צהריים - ערב או ארוחה קלה
מרכיבים
50 גר' חמאה
250 גר' פטריות מעורבות פרוסות
1 שן שום כתושה
2 כפות יין אדום יבש
1 כף עלי טימין קוצים גס
קורט אגוז מוסקט
3 עלי פילו
100 גר' חמאה מומסת
100 גר' גבינת קוטג'
100 גר' גבינת שמנת
3 ביצים טרופות קל
1 גביע שמנת חמוצה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
250 גר' פטריות מעורבות פרוסות
1 שן שום כתושה
2 כפות יין אדום יבש
1 כף עלי טימין קוצים גס
קורט אגוז מוסקט
3 עלי פילו
100 גר' חמאה מומסת
100 גר' גבינת קוטג'
100 גר' גבינת שמנת
3 ביצים טרופות קל
1 גביע שמנת חמוצה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
דרך הכנה
- מחממים תנור ל-180°.
- ממיסים את החמאה במחבת רחבה, מוסיפים את הפטריות ומערבבים, מטגנים בבחישה עד לריכוך הפטריות, מוסיפים את השום ומערבבים, מוסיפים את היין, הטימין ואגוז המוסקט ומבשלים עוד דקה, מסירים מהאש ומסננים את הנוזלים.
- חוצים את עלי הפילו לשני חצאים, פורשים עלה פילו ומורחים בחמאה מומסת, מניחים עליו עלה נוסף ומורחים שוב, כך עם כל העלים.
- מרימים את כל חבילת העלים ומניחים בתבנית פאי בגודל 24, לוחצים מעט להצמדה לתחתית.
- מערבבים את הגבינות עם הביצים והשמנת, מוסיפים את הפטרוזיליה, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, יותקים מחצית מהתערובת על העלים בתבנית.
- מפזרים מעל את תערובת הפטריות בגובה אחיד, יוצקים מעל את שארית תערובת הגבינות.
- אופים כ-30 דקות עד להשחמה של העלים והתייצבות התערובת.
- מוציאים ומצננים מעט לפני חיתוך והגשה.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת