כרובית מוקרמת בגבינה

6 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עיקריות» או ארוחה קלה
מרכיבים
1/2 קג' פרחי כרובית
50 גר' חמאה
3 כפות קמח
2 כוסות חלב
קורט אגוז מוסקט
1/3 כוס שמנת מתוקה
100 גר' גבינה צהובה מגורדת
50 גר' גבינה קשקבל מגורדת
2 חלמונים
מלח ופלפל לפי הטעם
3 כפות פירורי לחם
דרך הכנה
- מפרידים את הכרובית לפרחים בגודל בינוני ומבשלים במים מומלחים עד שהכרובית רכה, מסננים.
- ממיסים את החמאה בסיר קטן ומוסיפים את הקמח ובוחשים בעזרת כף עץ עד שהתערובת אחידה וללא גושים, ממשיכים לבשל עוד 2 דקות ומסירים מהאש.
- מוסיפים את החלב והשמנת בבחישה ומחזירים לאש וממשיכים לבשל על להבה בינונית בבחישה עד לקבלת רוטב אחיד.
- מסירים מהאש ומוסיפים את החלמונים, אגוז המוסקט ו-3/4 כוס מתערובת הגבינות ובוחשים, טועמים ומתקנים תיבול מלח ופלפל.
- משמנים מעט תבנית חסינת אש שתכיל את כל כמות הכרובית בצפיפות.
- יוצקים מעט רוטב על התחתית, מפזרים את פרחי הכרובית על התחתית ויוצקים באופן שווה את שארית הרוטב מעל כדי כיסוי כל הכרובית, מפזרים את שארית הגבינות מעל ומעליהן את פירורי הלחם.
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180° ל-15 דקות או עד שציפוי הגבינה והפירורים משחימים מעט.
- מגישים חם.
הערות
- ניתן להכין את המתכון בקערות חסינות חום אישיות.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת