עוגת גבינה שוקולד
עוגת גבינה שוקולד מריר בציפוי קרם שוקולד.

10 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עוגות» קפה
מרכיבים
לבסיס:
למלית:
לציפוי:
- 1 כוס פירורי ביסקויט
- 3/4 כוס פקאנים קלויים קצוצים דק
- 1/4 כוס סוכר חום
- 80 גר' חמאה מומסת
למלית:
- 200 גר' שוקולד מריר מומס
- 500 גר' גבינת שמנת בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כפית קפה נמס*
- 1 כף קקאו מנופה
- 1 כפית תמצית וניל טובה
- 2 ביצים מס' 1
- 1/2 1 גביעי שמנת חמוצה
- 50 גר' חמאה מומסת ומצוננת
לציפוי:
- 100 גר' שוקולד מריר קצוץ
- 1/2 כוס שמנת חמוצה
דרך הכנה
- מערבבים את החמאה המומסת והסוכר בקערה, מוסיפים את פירורי הביסקויט ואת הפקאנים ומערבבים לתערובת פירורית, משטחים בתחתית ומעט על דפנות תבנית 24 מרופדת בנייר אפיה ומשומנת, מניחים רדיד אלומיניום תחת לתבנית ועוטפים מעט את התבנית למניעת נזילות.
- להביא את הגבינה והשמנת לטמפרטורת החדר.
- מחממים את התנור ל-180°.
- בקערה גדולה מערבבים היטב את הגבינה, השוקולד המומס והסוכר, מוסיפים בערבוב חזק את הקפה נמס ואת הקקאו המנופה ותמצית הוניל.
- מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב, מוסיפים את השמנת החמוצה והחמאה ומערבבים לתערובת אחידה.
- יוצקים לתבנית על בסיס הפירורים ומחליקים.
- מכניסים לאפיה של 45 דקות או עד להתייצבות המלית בשלב התחתון (לא בתחתית התנור) של התנור.
- מוציאים ומצננים לחלוטין על רשת.
- מעבירים להתייצבות במקרר ל-6 שעות לפחות.
- להכנת הציפוי, ממיסים את השוקולד, מוסיפים את השמנת החמוצה ומערבבים, יוצקים על העוגה לאחר שעתיים של קירור העוגה במקרר ומחזירים למקרר.
הערות
לא לערבב שוקולד מומס עם תערובת גבינה קרה!
*להמיס את הקפה נמס למלית ב-2 כפות מים חמים לפני ההוספה.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- צלי כתף [איווט] -
- גנאש שוקולד לבן או חלב מוקצף [אבי מ.] - לציפוי ומילוי עוגות.
- אורז עם פול ירוק [אבי מ.] -
- סלט חצילים עגבניות [אבי מ.] -
- סינטה ברוטב יין אדום, בתוספת פירה תמרים ורוטב פסטו [שף אמיר מרקוביץ'] - באדיבות "דורות" יצרני מוצרי שום ותיבול
- סלט פסטה צבעוני [אבי מ.] -
- טרין שוקולד [אבי מ.] -