Pesto
תפריט
ג', 19 נוב 2019, 03:11
110435 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת חול

עוגה אירופאית לקפה במרקם פרורי.    

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 9126   

עוגת חול
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» מתאבנים» קפה
ציון גולשים: 10
[3 מדרגים]
 
מרכיבים

220 גר' חמאה או מרגרינה בטעם חמאה רכה
1 כוס סוכר (ראו הערה)
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1/4 1 כוסות קמח
1/2 כוס קורנפלור או קמח תפו"א
1 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
לציפוי:
150 גר' שוקולד מריר
25 גר' חמאה או מרגרינה

דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-180°, משמנית תבנית אינגליש קייק, מניחים נייר אפיה משומן על התחתית והדפנות הארוכות.
  2. מנפים את הקמח, הקורנפלור, אבקת האפיה והמלח לקערה, מניחים בצד.
  3. בקערת המיקסר או בקערה רגילה מקציפים את החמאה 20 שניות לריכוך, מוסיפים את הסוכר ומקציפים לתערובת בהירה ואוורירית.
  4. מוסיפים את הביצים תוך כדי הקצפה, אחת לאחר שהקודמת הובלעה בתערובת, מוסיפים את תמצית הוניל.
  5. מוסיפים את תערובת הקמח ב-3 מנות ומערבבים היטב.
  6. יוצקים את התערובת לתבנית ומכניסים לאפיה של כ-שעה או עד להשחמה קלה וקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
  7. מוציאים ומצננים 10 דקות בתבנית על רשת, מוציאים מהתבנית ומצננים לחלוטין על רשת.
  8. ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל או בסיר כפול על מים חמים, מצננים מעט לתקבלת תערובת סמיכה, מורחים את התערובת על העוגה הקרה מעל ובצדדים, מניחים לצינון.
  9. ניתן לצפות את העוגה בציפוי סוכר, ממיסים 1 כוס סוכר ב-2 כפות מים חמים וכמה טיפות תמצית וניל ומערבבים היטב, מוסיפים מעט אבקת סוכר או מים אם יש צורך לקבלת תערובת שניתנת למריחה, מורחים את העוגה הקרה.
הערות
  • עפ"י חוות דעת של מי שהכינו, ניתן בהחלט להפחית את כמות הסוכר ל-3/4 כוס.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
5
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
4
ציון 10
הכנתי את העוגה לשבת , עוגה טעימה , מתאימה לימי החורף עם שתיה חמה
3
ציון 10
עוגה מעולה עד עכשיו כל מתכון שהכנתי יצא פיצוץ כמו בקונדיטוריה תודה לך על המתכונים המעולים
2
ראובן מ. (עורך)
בדרך כלל אפשר, אך המרקם הפירורי הוא בזכות החמאה, ואילו שמן נספג מהר בקמח, לא מקציף עם הסוכר, ויוצר מרקם שונה.
1
המתכון נראה מעולה יש לי רק שאלה אם אפשר להמיר את החמאה/ מרגרינה בשמן.
תודה !
עוגת חול By , 2005-06-14T17:06:40+03:00 עוגת חול עוגה אירופאית לקפה במרקם פרורי. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 12 Tags: none Ingredients: - 220 גר' חמאה או מרגרינה בטעם חמאה רכה1 כוס סוכר (ראו הערה)4 ביצים1 כפית תמצית וניל1/4 1 כוסות קמח1/2 כוס קורנפלור או קמח תפו"א1 כפית אבקת אפיה1/4 כפית... Instructions: מחממים את התנור ל-180°, משמנית תבנית אינגליש קייק, מניחים נייר אפיה משומן על התחתית והדפנות הארוכות.מנפים את הקמח, הקורנפלור, אבקת האפיה והמלח לקערה, מניחים בצד.בקערת המיקסר ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר