רולדת וניל
רולדת טורט וניל במלית ריבה או קצפת.
10 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: מתקדם
» עוגות» קפה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
5 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר
1/2 1 כפיות תמצית וניל
3/4 כוס סוכר
1 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
למלית:
ריבה טובה או קצפת
1/2 1 כפיות תמצית וניל
3/4 כוס סוכר
1 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
למלית:
ריבה טובה או קצפת
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-190°, מניחים ומשמנים נייר אפיה בתבנית 30X45 או בתבנית תנור.
- מנפיחם את הקמח, אבקת האפיה והמלח לקערה, מניחים בצד.
- בקערת מיקסר או בקערה רגילה מקציפים את החלמונים לקציפה בהיר, מוסיפים את הסוכר ותמצית הוניל וממשיכים להקציף עד קבלת קציפה אוורירית וסמיכה.
- מנפים את תערובת הקמח מעל תערובת החלמונים בשתי מנות ומקפלים לתערובת לאחר כל הוספה.
- בקערת מיקסר או קערה רגילה בעזרת מקצף ידני מקציפים את החלבונים לקצף יציב וגמיש אך לא יבש.
- מקפלים בעדינות את הקצף לתערובת החלמונים.
- יוצקים את התערובת על נייר האפיה, בעזרת מורחן משטחים בעדינות את התערובת בגובה שווה על כל שטח הנייר.
- מכניסים לאפיה של כ-15 דקות או עד להזהבה וקפיציות של הבצק.
- מפזרים מעט אבקת סוכר על מגבת מטבח גדולה מגודל הרולדה, מוציאים את הרולדה מהתנור והופכים על המגבת ומקלפים את נייר האפיה.
- מגלגלים את הבצק עם המגבת מהצד הצר(30 ס"מ) לכרוכית, מניחים לצינון מלא.
- פותחים את הרולדה, מורחים שכבת ריבה טובה בעובי 1/2 ס"מ על הרולדה ומגלגלים שוב.
- מניחים בצלחת הגשה עם תפר החיבור מתחת וזורים אבקת סוכר מעל.
- למלית קצפת, מקציפים 3 מיכלי שמנת מתוקה עם 6 כפות אבקת סוכר לקצפת יציבה, מורחים בגובה שווה על הכרוכית ומגלגלים, אם רוצים מותרים מעט קצפת לציפוי הכרוכית.
הערות
- אם ממלאים בקצפת ניתן לפזר מעט פירות טריים קצוצים מעל הקצפת לפני הגילגול הכרוכית.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגת קוקוס אוורירית [אבי מ.] - עוגת קוקוס בחושה וקלילה.
- רגל קרושה [אבי מ.] -
- עוגות טורט תפוזים וקוקוס [david99] - עוגה קלה להכנה ומאוד טעימה
- סלמון בדבש, חומץ בלסמי וסויה [אבי מ.] -
- עוגיות לשונות חתול [אבי מ.] - עוגיות דקות ועדינות
- קובה חמוסטה [pingwinit] -
- עוגת אגוזים וקוקוס לפסח [belakiz] - עוגה עשירה לפסח