לחמניות מתוקות
* תמונה להמחשה

16 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[6 מדרגים]
מרכיבים
- 50 גר' שמרים לחים או 2 כפות שמרים יבשים
- 1/2 כוס מים חמימים
- 1/2 1 כוסות מים חמימים
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כפית מלח
- 1 ביצה טרופה
- 100 גר' חמאה/מרגרינה מומסת ומצוננת
- 5-6 כוסות קמח
לציפוי:
- 1 חלמון
- 1 כף מים
דרך הכנה
- בקערה מערבבים את 1/2 כוס המים וכפית סוכר עד להמסה, מוסיפים את השמרים ומערבבים עד להמסה, מכסים ומניחים צד לתפיחה של 8-10 דקות.
- מנפים 5 כוסות קמח לקערה גדולה או קערת מיקסר, מוסיפים את הסוכר ומערבבים, יוצרים גומה במרכז הקערה ויוצקים לתוכה את תערובת השמרים.
- מוסיפים עוד 1/2 כוס מים ובעזרת מזלג מערבבים את השמרים עם הקמח במרכז בלבד ליצירת תערובת דייסתית, מפזרים מעל מעט מהקמח בצדדים ומניחים לתפיחה של 20 דקות.
- מוסיפים את יתרת המים והביצה ומתחילים לערבב במהירות נמוכה, לאחר חצי דקה מוסיפים את המלח והחמאה המומסת וממשיכים ללוש במהירות בינונית תוך כדי הוספת מעט קמח בכל פעם עד לקבלת בצק גמיש וחלק שאינו דביק, לא להוסיף את כל כמות הקמח בבת אחת אלא מעט בכל פעם רק אם יש צורך שהבצק לא יהיה דביק.
- לשים 5 דקות במהירות בינונית עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- לשים שוב את הבצק כדקה, מחלקים את בצק ל-16 יחידות, מכדררים כל יחידה לכדור ומניחים על נייר אפיה בתבנית תנור במרחקים של 7 ס"מ בין הכדורים.
- טורפים חלמון עם 1 כף מים ומורחים על הלחמניות, מניחים בתנור כבוי לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מוציאים מהתנור ומחממים את התנור ל-200°, בזמן חימום התנור מורחים שוב ביצה עת הלחמניות ומפזרים מעל כל ציפוי רצוי (שומשום, פרג וכו') אבל לא חובה.
- מכניסים לאפיה של כ-20 דקות או עד להשחמה קלה, מציאים ומצננים על רשת.
- הלחמניות טובות להקפאה, להקפיא מייד לאחר הצינון בשקיות סגורות.
הערות
- ניתן להחליף את החמאה ב-1/2 כוס שמן קנולה או תירס או שמן זית מזוקק.
- ניתן לחלק את הכמות ל-30 יחידות לקבלת לחמניות ביס.
- להקפיד על התפחות מלאות.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- גפילטע פיש - האלטרנטיבה [ראובן מ.] - נמאס לכם לגלות עצמות וקשקשים בקציצת הדג המסורתית שלכם? לא בטוחים מה הקצב טחן לכם?! ברוכים הבאים לאלטרנט-פיש...
- מרק אדום לקובה אדומה [pingwinit] -
- עוגת פירות יבשים בחושה [אבי מ.] -
- פשטידת קישואים [לינואל] -
- לביבות קישואים ותפו"א [אבי מ.] -
- לחם דבש עם קמח מלא [אבי מ.] -
- עוגיות שקדים דקיקות [אבי מ.] -