לחמניות מתוקות
* תמונה להמחשה

16 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» לחם ולחמניות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[6 מדרגים]
מרכיבים
- 50 גר' שמרים לחים או 2 כפות שמרים יבשים
- 1/2 כוס מים חמימים
- 1/2 1 כוסות מים חמימים
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כפית מלח
- 1 ביצה טרופה
- 100 גר' חמאה/מרגרינה מומסת ומצוננת
- 5-6 כוסות קמח
לציפוי:
- 1 חלמון
- 1 כף מים
דרך הכנה
- בקערה מערבבים את 1/2 כוס המים וכפית סוכר עד להמסה, מוסיפים את השמרים ומערבבים עד להמסה, מכסים ומניחים צד לתפיחה של 8-10 דקות.
- מנפים 5 כוסות קמח לקערה גדולה או קערת מיקסר, מוסיפים את הסוכר ומערבבים, יוצרים גומה במרכז הקערה ויוצקים לתוכה את תערובת השמרים.
- מוסיפים עוד 1/2 כוס מים ובעזרת מזלג מערבבים את השמרים עם הקמח במרכז בלבד ליצירת תערובת דייסתית, מפזרים מעל מעט מהקמח בצדדים ומניחים לתפיחה של 20 דקות.
- מוסיפים את יתרת המים והביצה ומתחילים לערבב במהירות נמוכה, לאחר חצי דקה מוסיפים את המלח והחמאה המומסת וממשיכים ללוש במהירות בינונית תוך כדי הוספת מעט קמח בכל פעם עד לקבלת בצק גמיש וחלק שאינו דביק, לא להוסיף את כל כמות הקמח בבת אחת אלא מעט בכל פעם רק אם יש צורך שהבצק לא יהיה דביק.
- לשים 5 דקות במהירות בינונית עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- לשים שוב את הבצק כדקה, מחלקים את בצק ל-16 יחידות, מכדררים כל יחידה לכדור ומניחים על נייר אפיה בתבנית תנור במרחקים של 7 ס"מ בין הכדורים.
- טורפים חלמון עם 1 כף מים ומורחים על הלחמניות, מניחים בתנור כבוי לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מוציאים מהתנור ומחממים את התנור ל-200°, בזמן חימום התנור מורחים שוב ביצה עת הלחמניות ומפזרים מעל כל ציפוי רצוי (שומשום, פרג וכו') אבל לא חובה.
- מכניסים לאפיה של כ-20 דקות או עד להשחמה קלה, מציאים ומצננים על רשת.
- הלחמניות טובות להקפאה, להקפיא מייד לאחר הצינון בשקיות סגורות.
הערות
- ניתן להחליף את החמאה ב-1/2 כוס שמן קנולה או תירס או שמן זית מזוקק.
- ניתן לחלק את הכמות ל-30 יחידות לקבלת לחמניות ביס.
- להקפיד על התפחות מלאות.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- לחמניות קוטג' [אבי מ.] - לחמניות רכות עם גבינת קוטג'.
- גבינה במעטפת בצק סיגרים [אבי מ.] -
- סלט סביח [אורן בר] - סלט חציל מהמם
- סלט כרוב עם אטריות "מג'יק" [פסקל] - כרוב בתוספת תערובת קלויה של אטריות ושקדים, ברוטב חמוץ מתוק
- מאפה כרובית וגבינה [אבי מ.] - כמתאבן או כתוספת למנה עיקרית.
- כדורי חצילים מטוגנים [אבי מ.] -
- ריבת ענבים [אבי מ.] -