פשטידת תפוחי אדמה וכרישה

6 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עיקריות
מרכיבים
3 כפות שמן זית
1 תפו"א מתוק קלוף
4 תפו"א בינוניים קלופים
1 כרישה גדולה, החלק הלבן בלבד
5 ביצים
4 כפות קמח
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס גבינה צהובה מגורדת
מלח ופלפל לפי הטעם
4 כפות פירורי לחם
30 גר' חמאה חתוכה לקוביות קטנות
1 תפו"א מתוק קלוף
4 תפו"א בינוניים קלופים
1 כרישה גדולה, החלק הלבן בלבד
5 ביצים
4 כפות קמח
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס גבינה צהובה מגורדת
מלח ופלפל לפי הטעם
4 כפות פירורי לחם
30 גר' חמאה חתוכה לקוביות קטנות
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-180°, משמנים תבנית פיירקס בגודל 25X25.
- פורסים את תפוחי האדמה והבטטה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ, פורסים את הכרישה לפרוסות דקות.
- מחממים את השמן במחבת, מטגנים את תפוחי האדמה והבטטות עד להזהבה קלה, ניתן לעשות זאת גם בסיר טיגון עמוק, מוציאים על נייר מגבת לספיגת השמן, מעבירים לקערה.
- מטגנים באותה מחבת את הכרישה עד לשקיפות, מוציאים ומעבירים לקערת תפו"א..
- טורפים בקערה את הביצים, השמנת והקמח לתערובת חלקה, מוסיפים את הגבינה הצהובה ומוסיפים לתערובת תפוחי האדמה בקערה.
- מערבבים בעדינות לציפוי ויוצקים לתבנית המשומנת, משטחים מעט ומפזרים מעל את פירורי הלחם, מפזרים מעל את קוביות החמאה.
- מכניסים לתנור לאפיה של כ-30 דקות עד להשחמה קלה של הפשטידה.
- מוציאים ומצננים מעט לפני החיתוך וההגשה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- גפילטע פיש - האלטרנטיבה [ראובן מ.] - נמאס לכם לגלות עצמות וקשקשים בקציצת הדג המסורתית שלכם? לא בטוחים מה הקצב טחן לכם?! ברוכים הבאים לאלטרנט-פיש...
- מרק אדום לקובה אדומה [pingwinit] -
- עוגת פירות יבשים בחושה [אבי מ.] -
- פשטידת קישואים [לינואל] -
- לביבות קישואים ותפו"א [אבי מ.] -
- לחם דבש עם קמח מלא [אבי מ.] -
- עוגיות שקדים דקיקות [אבי מ.] -