Pesto
תפריט
ו', 24 ינו 2020, 06:22
110438 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

חיתוכיות קרמל ושוקולד

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 4605   

* תמונה להמחשה By Aurore D, via Wikimedia Commons
חיתוכיות קרמל ושוקולד
16 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עוגיות» קפה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
לבצק:
1 כוס קמח
1/2 כוס דחוסה סוכר חום
1/2 כוס פתיתי קוקוס
125 גר' חמאה מומסת ומצוננת
לשכבת הקרמל:
60 גר' חמאה
2 כפות סירופ תירס
1 קופסה חלב מרוכז ממותק (397 גר')
לציפוי:
150 גר' שוקולד מריר קצוץ
60 גר' חמאה
מעט קקאו לקישוט
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-180°, משמנים תבנית 28X18, מניחים נייר אפיה בתחתית עם שוליים בולטים מהדפנות בצד הארוך לשליפה קלה.
  2. להכנת הבסיס, מערבבים את הקמח, הסוכר ופתיתי הקוקוס בקערה, מוסיפים את החמאה המומסת ולשים לבצק חלק ואחיד, משטחים ומהדקים קלות על תחתית התבנית.
  3. אופים את התחתית כ-20 דקות עד להזהבה, מוציאים ומצננים על רשת.
  4. להכנת שכבת הקרמל, ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים את הסירופ והחלב המרוכז הממותק ובוחשים, יוצקים על התחתית בתבנית ומכניסים לאפיה של 20 דקות, מוציאים ומצננים לחלוטין על רשת.
  5. ממיסים את השוקלד והחמאה עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה, יוצקים על שכבת הקרמל.
  6. מצננים במקרר עד להתייצבות.
  7. שולפים מהתבנית, זורים מעט קקאו מעל וחותכים למנות.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
8
ציון 10
פשוט נפלא! כדאי לשים תמונה יותר מפתה, כי התוצאה פשוט מצויינת והתמונה לא ממחישה,
אין על המתכונים שלך! תודה!
7
תודה ראובן (:
6
ראובן מ. (עורך)
כל סירופ יתאים במקרה זה, אפילו המסה של סוכר ומים בכמויות שוות ובישול עד לסמיכות הרצויה.
5
אבי מה התחליף לסירופ תירס??
4
אבי מ. (מקצוענ/ית)
אינני יודע אם הן יודעות בכלל על מה מדובר, קיים במרבית המרכולים, במעדניות ובחנויות מתמחות, ראי ברשימת החנויות בצד שמאל.
3
עברתי לפחות 3 סופרים והסדרניות מסתכלות עליי כאילו נפלתי מהירח-הן אפילו לא שמעו על סירופ תירס-אולי יש אופציה לחיפוש?
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
במעדניות, בחלק מהמרכולים ובחנויות לממכר צרכי אפיה.
1
איפה משיגים סירופ תירס?
חיתוכיות קרמל ושוקולד By , 2005-07-03T07:07:57+03:00 חיתוכיות קרמל ושוקולד Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 16 Tags: none Ingredients: - לבצק: 1 כוס קמח 1/2 כוס דחוסה סוכר חום 1/2 כוס פתיתי קוקוס 125 גר' חמאה מומסת ומצוננת לשכבת הקרמל: 60 גר' חמאה... Instructions: מחממים את התנור ל-180°, משמנים תבנית 28X18, מניחים נייר אפיה בתחתית עם שוליים בולטים מהדפנות בצד הארוך לשליפה קלה. להכנת הבסיס, מערבבים את הקמח, הסוכר ופתיתי הקוקוס ב...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
  • סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
  • לחם בקלות - חלק ב' [הדרכה] - בהמשך לסדרה על הכנת לחמים, נדבר על אפשרויות שונות בהכנת המרקם, על הגימור וכמויות....
הנצפים ביותר