Pesto
תפריט
א', 22 ספט 2019, 01:29
110433 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פסטה ובטטות ברוטב קארי

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 3571   

פסטה ובטטות ברוטב קארי
4 מנות
בישול ואפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עיקריות» או ארוחה קלה
 
מרכיבים
500 גר' בטטות
4 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ
1 שן שום כתושה
1/4 כפית כורכום
1 כפית משחת קארי ירוקה או לפי הטעם
1 מיכל שמנת מתוקה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
500 גר' ספגטי
מעט עירית קצוצה לקישוט
דרך הכנה
  1. מחממים תנור ל-200°.
  2. מקלפים את הבטטות וחותכים לקוביות בגודל 2.5 ס"מ, מניחים בקערה.
  3. יוצקים על את 3 כפות שמן ומערבבים לציפוי הקוביות, מניחים בתבנית ומכניסיפ לאפיה עד להתרככות והשחמה קלה, מערבבים מדי פעם בזמן הצליה, מוציאים ומניחים בצד.
  4. מבשלים את הפסטה לדרגת אל-דנטה.
  5. בזמן בישול הפסטה מחממים את שארית השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לריכוך ושקיפות.
  6. מוסיפים את השום ומטגנים בערבוב עוד מספר שניות.
  7. מוסיפים את הכורכום והקארי ומבשלים עוד דקה.
  8. מוסיפים את הבטטות והשמנת ומבשלים עד לצימצום הנוזלים, טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, שומרים חם עד לסיום בישול הפסטה.
  9. מסננים את הפסטה מהמים, מניחים מנת פסטה בצלחת, יוצקים מעל את הרוטב עם הבטטות, מפזרים מעט עירית קצוצה לקישוט ומגישים.
הערות
  • ניתן להשתמש בכל סוג פסטה רצוי פסטה ארוכה.
  • אם משתמשים במשחת קארי צהובה אין להוסיף את הכורכום.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
אבי מ. (מקצוענ/ית)
משחת קארי כשמה - קארי במשחה, נמכר בכל החניות כיום במדור אוכל אסיאתי, טעם מודגש יותר ונוחה להמסה בתערובת.
1
הי, אבי. מה זו "משחת קארי", היכן ניתן להשיגה ובמה היא שונה מהתערובת תבלינים "קארי"?. תודה רבה.
פסטה ובטטות ברוטב קארי By , 2005-07-11T01:07:25+03:00 פסטה ובטטות ברוטב קארי Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 4 Tags: none Ingredients: - 500 גר' בטטות4 כפות שמן זית1 בצל בינוני קצוץ1 שן שום כתושה1/4 כפית כורכום1 כפית משחת קארי ירוקה או לפי הטעם1 מיכל שמנת מתוקהמלח ופלפל שחור לפי הטעם500 ג... Instructions: מחממים תנור ל-200°.מקלפים את הבטטות וחותכים לקוביות בגודל 2.5 ס"מ, מניחים בקערה.יוצקים על את 3 כפות שמן ומערבבים לציפוי הקוביות, מניחים בתבנית ומכניסיפ לאפיה עד להתרככות...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר