עוגת חמאה
עוגה חמאה נימוחה.

10 מנות
אפיה

קושי: קל הכנה
» עוגות» בוקר - בראנץ
מרכיבים
פרורי לחם
125 גר' חמאה ללא מלח מרוככת
1/2 כוס + 1 כף סוכר
4 ביצים מופרדות
1/4 1 כוסות קמח
1/2 1 כפיות אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
1/3 כוס חלב
1/2 כפית תמצית וניל
125 גר' חמאה ללא מלח מרוככת
1/2 כוס + 1 כף סוכר
4 ביצים מופרדות
1/4 1 כוסות קמח
1/2 1 כפיות אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
1/3 כוס חלב
1/2 כפית תמצית וניל
דרך הכנה
לשמן תבנית חלולה או תבנית גוגלהוף בחמאה ולפזר פרורי לחם, לנער את המיותר. להקציף חמאה עם סוכר לתערובת קיצפית.
להוסיף חלמונים אחד אחר השני תוך כדי הקצפה.
לנפות את הקמח, אבקת האפיה והמלח ולהוסיף לתערובת לסירוגין עם החלב ותמצית הוניל. להקציף את החלבונים לקצף יציב ולקפל לתערובת.
לצקת לתבנית ולאפות בתנור מחומם מראש לחום בינוני כ 45 - 40 דקות.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- צמת שמרים [אבי מ.] -
- מיני עוגות לימון במלית קרם לימון [אבי מ.] - עוגות לימון אישיות.
- לימונים כבושים [אבי מ.] - כתוספת למאכלים מבושלים או לסלטים.
- קובה תפוחי אדמה [אורן בר] - קובה פוטטה
- נתחי חזה עוף בערמונים [אבי מ.] -
- בראוניז פאדג' שוקולד [אבי מ.] - להסבר על בראוניז, מרכיבים והמלצות בהכנה לחצו כאן.
- רוטב דבש ואגוזי פקאן [אבי מ.] - ליציקה על פטריות, בשר מעושן וירקות.