פיצה
לפיצה אחת גדולה בגודל תבנית תנור או 2 פיצות גדולות רגילות.

16 מנות
אפיה

קושי: בינוני
» עיקריות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
9.9
[19 מדרגים]
מרכיבים
1/2 3 כוסות קמח
1 כף שמרים יבשים או 25 גר' שמרים טריים
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
1/3 1 כוסות מים פושרים
2 כפות שמן זית או שמן רגיל
דרך הכנה
- ממיסים את השמרים ב-1/3 כוס מים פושרים מכמות המים הכללית וכפית סוכר, מניחים לתסיסה של 8 דקות.
- מכניסים את הקמח לקערה ויוצרים גומה, מוסיפים את השמרים ויתרת הנוזלים ומתחילים לערבב, מוסיפים את המלח והשמן ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד, להוציא וללוש 5 דקות על משטח מקומח או ללוש בקערה המיקסר עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
- להניח לתפיחה בקערה מכוסה במגבת עד להכפלת הנפח.
- להוציא וללוש ידנית עוד כדקה על משטח מקומח מעט, להניח למנוחה של 10 דקות מכוסה במגבת.
- לרדד ולמתוח לגודל הרצוי, יש להשאיר את השוליים עבים יותר מאשר המרכז כדי שתוכן הפיצה לא יגלוש.
- לחמם את התנור לחום הגבוה ביותר 200°-250°.
- להניח בתבנית אפיה משומנת או על נייר אפיה מקומח מעט בתבנית או להחליק את הפיצה עם הנייר על תבנית תנור הפוכה או אבן אפיה שחוממה בתנור לחום הגבוה (השיטה המועדפת) האפיה בשלב האמצעי של התנור.
- לפני ההכנסה לאפיה לפזר על הבצק את המילוי הרצוי ולהכניס לתנור ולאפות עד שהשוליים משחימים.
רוטב עגבניות בסיסי לפיצה
1 בצל קצוץ דק
3 כפות שמן (רצוי שמן זית)
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית בזיליקום יבש או אורגנו
5 כפות רסק עגבניות או עגבניות כתושות
1/2 כפית סוכר
מלח
פלפל
1 כוס מים חמים
לטגן את הבצל בשמן עד להזהבה קלה, להוסיף את השום ולטגן קלות, להוסיף את שאר החומרים ולהוסיף את המים החמים, לבשל עד שהרוטב מסמיך, לבדוק תיבול מלח ופלפל, לצנן.
גיוונים למילוי הפיצה
- רוטב עגבניות, גבינת מוצרלה פרוסה, זיתים, וטבעות בצל.
- רוטב עגבניות, טונה, גבינה צהובה מגורדת, צלפים.
- פרוסות עגבניה טריות, פרוסות בצל, זיתים שחורים מגולענים ומוצרלה.
- רוטב עגבניות, פטריות פרוסות, גבינה צהובה מגורדת, פרוסות אנשובי.
- רוטב עגבניות, גבינה צהובה, פרוסות נקניק סלמי,
- רוטב עגבניות, פרוסות פלפלים קלויות. פטריות פרוסות וגבינת מוצרלה.
- רוטב עגבניות, פרוסות חצילים מטוגנות, גבינה צהובה מגורדת, צלפים.
- פרוסות עגבניות טריות, פרוסות בצל, גבינה בולגרית, גבינה צהובה.
- רוטב עגבניות, נתחי חזה עוף. טבעות בצל, גבינת מוצרלה.
- למרוח שמן זית, חזה אווז פרוס דק, פטריות פרוסות, גבינה צהובה.
- למרוח שמן זית, ליצור גומות באצבעות, לפזר שום כתוש, לפזר מלח.
- למרוח שמן זית, לפזר עגבניות מיובשות, זיתים שחורים מגולענים.גבינה.
הערות
- ניתן להכין מהבצק גם פיצות קטנות יותר.
- ניתן להשתמש בשמרי "שמרית", 1/2 שקית לתערובת מעלה.
- אין חובה להכין פיצה עגולה, ניתן לשטח את הבצק לגודל תבנית תנור או כל תבנית אחרת.
- השיטה הטובה ביותר למי שאין להם אבן אפיה היא בשיטת התבנית ההפוכה כפי שצוינה, מכיניסים תבנית לתנור ומחממים לחום גבוה, מחליקים את הפיצה עם הנייר או ללא בעזרת לוח על התבנית הלוהטת, כך מקבלים אפיה אחידה ופיצה קריספית.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


101
99
94
90
87
83
81
80
77
75
70
68
66
61
ציון 10
56
53
46
45
ציון 10
44
ציון 10
43
ציון 10
42
40
38
36
ציון 10
34
ציון 10
33
ציון 10
31
ציון 10
24
23
ציון 10
21
20
18
15
9
7
4
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- פאי תות שדה [אבי מ.] - פאי תות שדה במלית קרם אפוי.
- לחם דבש עם קמח מלא [אבי מ.] -
- עוגיות ללא סוכר [אבי מ.] -
- רוטב טופי קרמל [אבי מ.] - ליציקה על קינוחים
- פולנטה עם פטריות [אבי מ.] -
- פטה פטריות ואגוזים [אבי מ.] - חלבי
- פסטה ברוטב בטטה ושמנת [מוזית] - דליקטס