בצלים ממולאים
השף יוסי שטרית מכין תבשיל בצלים ממולאים בשר ואורז שאולי נראה מסובך להכין אבל שווה כל ביס
חומרים ל-4 מנות:
10 בצלים
למילוי:
1/2 ק"ג בשר טלה טחון גס (*רצוי להשתמש בבשר טלה טרי)
1 כוס אורז בסמטי מבושל למחצה
1 כף בהרט
1/2 כף מלח
1/2 כף פלפל שחור גרוס
1/2 כף נענע יבשה
4 שיני שום קצוצות
3 בצלים טחונים במעבד מזון ומסוננים
1 חופן פטרוזיליה קצוצה
לרוטב:
8 שזיפים שחורים יבשים שלמים מגולענים
1 כרישה לבנה פרוסה דק
1/2 כוס שמן זית
ציר עוף
מלח, פלפל
10 שיני שום שלמות
1/2 כוס רכז רימונים
אופן הכנה:
1. בסיר עם מים רותחים מבשלים את האורז במשך 5 דקות ומסננים.
2. הכנת המילוי: בקערה, מערבבים יחד את כל מרכיבי המילוי ובסוף מוסיפים לתערובת גם את האורז המבושל למחצה.
3. חולטים את הבצלים במים במשך 35 דקות ומקררים אותם.
4. מקלפים את שכבות הבצל בעדינות.
5. ממלאים כל "עלה" בצל בתערובת הבשר והאורז, מגלגלים ומניחים בצד.
6. הכנת הרוטב: בסיר רחב מאדים את הכרישה עם מעט שמן זית עד לריכוך. מוסיפים את שיני השום, השזיפים, מסדרים את הבצלים, מפזרים את רכז הרימונים ומוזגים מעל הכל את ציר העוף.
7. מכסים את הסיר ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה ולאחר מכן מבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות ומגישים.
חומרים ל-4 מנות:
10 בצלים
למילוי:
1/2 ק"ג בשר טלה טחון גס (*רצוי להשתמש בבשר טלה טרי)
1 כוס אורז בסמטי מבושל למחצה
1 כף בהרט
1/2 כף מלח
1/2 כף פלפל שחור גרוס
1/2 כף נענע יבשה
4 שיני שום קצוצות
3 בצלים טחונים במעבד מזון ומסוננים
1 חופן פטרוזיליה קצוצה
לרוטב:
8 שזיפים שחורים יבשים שלמים מגולענים
1 כרישה לבנה פרוסה דק
1/2 כוס שמן זית
ציר עוף
מלח, פלפל
10 שיני שום שלמות
1/2 כוס רכז רימונים
אופן הכנה:
1. בסיר עם מים רותחים מבשלים את האורז במשך 5 דקות ומסננים.
2. הכנת המילוי: בקערה, מערבבים יחד את כל מרכיבי המילוי ובסוף מוסיפים לתערובת גם את האורז המבושל למחצה.
3. חולטים את הבצלים במים במשך 35 דקות ומקררים אותם.
4. מקלפים את שכבות הבצל בעדינות.
5. ממלאים כל "עלה" בצל בתערובת הבשר והאורז, מגלגלים ומניחים בצד.
6. הכנת הרוטב: בסיר רחב מאדים את הכרישה עם מעט שמן זית עד לריכוך. מוסיפים את שיני השום, השזיפים, מסדרים את הבצלים, מפזרים את רכז הרימונים ומוזגים מעל הכל את ציר העוף.
7. מכסים את הסיר ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה ולאחר מכן מבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות ומגישים.
שפה: עברית ::: 2210
עוד ווידאו
- אורז אדום
אורז עם סלק אדום פשוט וקל להכנה אליי ספיר מציג &n
- טכניקות מדהימות לעיצוב עוגות חגיגיות
כשרואים כיצד זה נעשה זה מביא חשק להתנסות. מאוד קל,
- אוטומציה בקונדיטוריות
צפו כיצד האוטומציה במפעלי קונדיטוריה עובדת.
- גלידת אוכמניות וקוקוס
עם אוכמניות, חלב ושקדים, מעולה לחום הקיץ
- תפוחי אדמה מניפה אפויים בתנור עם תבלינים
מטבח בקלי קלות- ליהי קרויץ
- מוס שוקולד
- פודינג שוקולד קטיפתי
מרכיבים 3 - 4 מנות: 2 כוסות (500 מ"ל) חלב
- קציצות בקר וגרגרי חומוס
מתכוני סוגת: השף יוסי שטרית מדגים איך מכינים
- מטבח רובוטי - מבשל אוכל תוך 3 דקות או פחות
- שקשוקה ב-3 דקות
נועד לכל האנשים שממש לא מומחי בישול וגם לא מתכננים
קטגוריות
תגובות אחרונות
2570 גולשים כעת באתר
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- מעדן טונה [אלי88888] - טונה מוקפצת
- משרה דבש וחרדל לעוף [אבי מ.] -
- מוס סלמון [חנהל'ה] - הגשה יפה למנה טעימה.
- קבב דגים [tommf] - מתכון מאוד קל וטעים
- רוטב קרמל [אבי מ.] - ליציקה על קינוחים ומאפים
- לחמניות תפוחי אדמה [אבי מ.] -
- עוגת שזיפים אוסטרית [אבי מ.] -