Pesto
תפריט
ד', 20 נוב 2019, 00:03
110435 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

בצלים ממולאים

 השף יוסי שטרית מכין תבשיל בצלים ממולאים בשר ואורז שאולי נראה מסובך להכין אבל שווה כל ביס
חומרים ל-4 מנות:
10 בצלים

למילוי:
1/2 ק"ג בשר טלה טחון גס (*רצוי להשתמש בבשר טלה טרי)
1 כוס אורז בסמטי מבושל למחצה
1 כף בהרט
1/2 כף מלח
1/2 כף פלפל שחור גרוס
1/2 כף נענע יבשה
4 שיני שום קצוצות
3 בצלים טחונים במעבד מזון ומסוננים
1 חופן פטרוזיליה קצוצה

לרוטב:
8 שזיפים שחורים יבשים שלמים מגולענים
1 כרישה לבנה פרוסה דק
1/2 כוס שמן זית
ציר עוף
מלח, פלפל
10 שיני שום שלמות
1/2 כוס רכז רימונים

אופן הכנה:
1. בסיר עם מים רותחים מבשלים את האורז במשך 5 דקות ומסננים.
2. הכנת המילוי: בקערה, מערבבים יחד את כל מרכיבי המילוי ובסוף מוסיפים לתערובת גם את האורז המבושל למחצה.
3. חולטים את הבצלים במים במשך 35 דקות ומקררים אותם.
4. מקלפים את שכבות הבצל בעדינות.
5. ממלאים כל "עלה" בצל בתערובת הבשר והאורז, מגלגלים ומניחים בצד.
6. הכנת הרוטב: בסיר רחב מאדים את הכרישה עם מעט שמן זית עד לריכוך. מוסיפים את שיני השום, השזיפים, מסדרים את הבצלים, מפזרים את רכז הרימונים ומוזגים מעל הכל את ציר העוף.
7. מכסים את הסיר ומבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה ולאחר מכן מבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות ומגישים.
שפה: עברית ::: 1472
עוד ווידאו
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר