Pesto
תפריט
ג', 11 אוג 2020, 06:48
110454 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לזניה כשרה לפסח

מטבח בקלי קלות- ליהי קרויץ
לחומרים לתבנית בגודל- 25X30 ס"מ
 
8 יחידות מצה.
 
לרוטב עגבניות;
  • 3 כפות שמן זית.
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות קצרות.
  • 1-2 שיני שום קצוצות (למי שרוצה).
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 5 עגבניות בינוניות קצוצות.
  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות.
  • מלח ופלפל לפי הטעם.
  • 2.5-3 כוסות מים. מסוננים.מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה
  • 6 עלי בזיליקום טריים קצוצים. (או כפית אורגנו יבש).
 
----------------------------------------­--------------------------
 
על האש לשים סיר ובתוכו ליצוק את שמן הזית. להוסיף את הפלפלים ולטגן כ 3-4 דקות. להוסיף את השום לעוד כחצי דקה.תוך כדי ערבוב להוסיף פפריקה ולערבב כרבע דקה
. להוסיף את העגבניות
 
ולבחוש במשך כ-3 דקות. להוסיף את רסק העגבניות לערבב להוסיף את המים. ולערבב להוסיף- במלח ופלפל לפי הטעם. ולבשל במשך כ-5 דקות באש בינונית. לכבות ולהוסיף את עלי הבזיליקום או האורגנו. ולקרר מעט.
 
למילוי גבינות;
 
1 גביע קוטג
1 גביע גבינה לבנה.
2 כפות שמן זית,
1/4 כפית מלח,
קורט פלפל שחור.
---------------------------------
 
בקערה קטנה -לערבב הכל ביחד
350 גרם גבינה צהובה מגורדת-לפיזור בין ומעל השכבות.
 
אופן הרכבת הלזניה.
 
  1. לשמן את התבנית בשמן גם בסיס וגם דופן.
  2. ליצוק כ-4 כפות מהרוטב בבסיס.
  3. להניח שכבה מצות(מ-2 מצות) שתכסה את כל הרוטב לשבור מצות ולהתאים לגודל.
  4. ליצוק על המצות רבע מרוטב העגבניות ולמרוח על כל שטח המצה. ועל הרוטב לשים רבע מן תערובת הגבינה ולמרוח אותה על רוטב העגבניות. ולפזר רבע מכמות גבינה הצהובה. לכסות שוב במצות 
  5. ושוב למרוח שליש מרוטב העגבניות ושליש ממילוי הגבינה. -ולפזר רבע מכמות הגבינה הצהובה. 
  6. שוב לכסות במצות. ולמרוח חצי מכמות רוטב העגבניות וחצי מכמות מילוי הגבינה. ועל לפזר רבע מכמות הגבינה הצהובה. 
  7. לשכבה האחרונה-לכסות שוב במצות למרוח על כל שטח המצות את רבע רוטב העגבניות שנותר למרוח את שאר הגבינה הלבנה-ולפזר את הגבינה הצהובה.
  8. לזלף קצת שמן זית.
  9. להכניס לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות חום בינוני. ולאפות כ-35-40 דקות.
שפה: עברית ::: 2060
עוד ווידאו
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר
  • קרם בוואריה [אבי מ.] - גירסת הקרם המקורית על בסיס קרם אנגלז, מתאים גם לפסח חלבי או לגירסת פרווה בהערות.
  • עוגת מוצרט [אבי מ.] - עוגה משובחת, מצריכה מעט עבודה.
  • רוטב צימיצורי [אבי מ.] - רוטב להשריה או כתוספת למאכלי גריל.
  • עוגת קוקוס [אבי מ.] - עוגת טורט קוקוס קלילה.
  • פילה מושט בתנור [קרן33] - הכי קל וטעים כמו באולמות. לא תפסיקו לקבל מחמאות
  • פשטידת תרד [אבי מ.] - פשטידת תרד שמתאימה גם לפסח.
  • טורטיות מקמח חיטה [אבי מ.] - את הטורטיה מכינים במקור מקמח תירס מיוחד (מסה הרינה), אולם ניתן להכין טורטיות גם מקמח רגיל.