לזניה כשרה לפסח
לחומרים לתבנית בגודל- 25X30 ס"מ
8 יחידות מצה.
לרוטב עגבניות;
- 3 כפות שמן זית.
- 2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות קצרות.
- 1-2 שיני שום קצוצות (למי שרוצה).
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 5 עגבניות בינוניות קצוצות.
- 2 כפות גדושות רסק עגבניות.
- מלח ופלפל לפי הטעם.
- 2.5-3 כוסות מים. מסוננים.מדוד בכוס פלסטיק חד פעמית לשתייה קרה
- 6 עלי בזיליקום טריים קצוצים. (או כפית אורגנו יבש).
------------------------------------------------------------------
על האש לשים סיר ובתוכו ליצוק את שמן הזית. להוסיף את הפלפלים ולטגן כ 3-4 דקות. להוסיף את השום לעוד כחצי דקה.תוך כדי ערבוב להוסיף פפריקה ולערבב כרבע דקה
. להוסיף את העגבניות
ולבחוש במשך כ-3 דקות. להוסיף את רסק העגבניות לערבב להוסיף את המים. ולערבב להוסיף- במלח ופלפל לפי הטעם. ולבשל במשך כ-5 דקות באש בינונית. לכבות ולהוסיף את עלי הבזיליקום או האורגנו. ולקרר מעט.
למילוי גבינות;
1 גביע קוטג
1 גביע גבינה לבנה.
2 כפות שמן זית,
1/4 כפית מלח,
קורט פלפל שחור.
---------------------------------
בקערה קטנה -לערבב הכל ביחד
350 גרם גבינה צהובה מגורדת-לפיזור בין ומעל השכבות.
אופן הרכבת הלזניה.
- לשמן את התבנית בשמן גם בסיס וגם דופן.
- ליצוק כ-4 כפות מהרוטב בבסיס.
- להניח שכבה מצות(מ-2 מצות) שתכסה את כל הרוטב לשבור מצות ולהתאים לגודל.
- ליצוק על המצות רבע מרוטב העגבניות ולמרוח על כל שטח המצה. ועל הרוטב לשים רבע מן תערובת הגבינה ולמרוח אותה על רוטב העגבניות. ולפזר רבע מכמות גבינה הצהובה. לכסות שוב במצות
- ושוב למרוח שליש מרוטב העגבניות ושליש ממילוי הגבינה. -ולפזר רבע מכמות הגבינה הצהובה.
- שוב לכסות במצות. ולמרוח חצי מכמות רוטב העגבניות וחצי מכמות מילוי הגבינה. ועל לפזר רבע מכמות הגבינה הצהובה.
- לשכבה האחרונה-לכסות שוב במצות למרוח על כל שטח המצות את רבע רוטב העגבניות שנותר למרוח את שאר הגבינה הלבנה-ולפזר את הגבינה הצהובה.
- לזלף קצת שמן זית.
- להכניס לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות חום בינוני. ולאפות כ-35-40 דקות.
שפה: עברית ::: 2196
עוד ווידאו
- פיצה קלועה
פיצה בסגנון קליעה, מגרה ומחדש
- המבורגר עוף
- סטייק כרובית
תוספת מנה טעימה במיוחד
- עוגת דבש מעולה ועסיסית ב-10 דקות!
עוגת דבש בחושה קלה ופשוטה. מתכון לעוגת דבש ב-10 דק
- סלמון על המחבת
- 3 מתכונים לחג
קציצות דגים עם כרוביות, מקלובה פרגיות עם אורז וירק
- רוטב ריחן
ארומתי ומעשיר
- בורגול
כולנו זקוקים לגרעינים שלמים במזון, ובורגול הינו מק
- אומלט בקלות
- מאפינס בצק עלים - קל, מהיר ומענג
מעולה גם לאורחים בהפתעה. שפע של גיוונים אפשרים
קטגוריות
תגובות אחרונות
110 גולשים כעת באתר
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- מרובעי חמאת בוטנים ללא אפיה [אבי מ.] -
- סלט ביצים מעט שונה [tommf] - אחלה של סלט ביצים קריספי ונהדר
- מרק ח'רירה [אבי מ.] -
- פנה קוטה שוקולד [אבי מ.] -
- קציפת תפוחי עץ [אבי מ.] -
- עוף בפלפלים [אבי מ.] -
- עוגיות חלון [אבי מ.] - עוגיות עם חלון סוכריה במרכזן