סלט שעועית גרוזיני מיוחד לחג
ננה שרייר (ננוצ'קה) במתכון חגיגי ומיוחד לסלט שעועית גרוזיני -צולם לפרויקט 'סימנים' לראש השנה- פרויקט על טעמים וזיכרונות לראש השנה של אתר בית אבי חי.
שפים מובילים מבשלים פרשנות אישית לסימני ראש השנה. לעוד מתכונים, סרטים וכתבות הכנסו לפרויקט סימנים באתר האינטרנט של בית אבי חי
http://musaf.bac.org.il/project/symnym
שנה טובה!
המתכון המלא:
סלט שעועית גרוזיני
רכיבים:
1/2 ק"ג שעועית אדומה
1 בצל אדום בינוני
כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח אטלנטי
כפית מלח גרוזיני
1/3 כוס חומץ או לימון
1/3 כוס שמן תירס
צרור כוסברה
כוס אגוזי מלך
שיני שום - 1 או 2 לפי הטעם
אופן הכנה:
1. משרים את השעועית 12-24 שעות , רצוי להחליף את המים פעם אחת במהלך ההשרייה
2. מבשלים את השעועית עד שהיא מתרככת אבל עדיין נגיסה ולא ממרחית
3. פורסים את הבצל האדום לטבעות
4. קוצצים גס את השום
5. שוברים את אגוזי המלח לחתיכות קטנות כך שחלק מהם הופכים כמעט לאבקה ומוסיפים לקערה
5. מתבלים במלח אטלנטי, מלח גרוזיני ופלפל שחור
6. מוסיפים את השמן והחומץ
7. מערבבים את הכל יחד ומגישים
אפשר לבזוק עוד אגוזי מלך מעל הסלט בהגשה
לעוד מתכונים כנסו לפרויקט
http://musaf.bac.org.il/project/symnym
**צילום ועריכה פילטר הפקות
שפים מובילים מבשלים פרשנות אישית לסימני ראש השנה. לעוד מתכונים, סרטים וכתבות הכנסו לפרויקט סימנים באתר האינטרנט של בית אבי חי
http://musaf.bac.org.il/project/symnym
שנה טובה!
המתכון המלא:
סלט שעועית גרוזיני
רכיבים:
1/2 ק"ג שעועית אדומה
1 בצל אדום בינוני
כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח אטלנטי
כפית מלח גרוזיני
1/3 כוס חומץ או לימון
1/3 כוס שמן תירס
צרור כוסברה
כוס אגוזי מלך
שיני שום - 1 או 2 לפי הטעם
אופן הכנה:
1. משרים את השעועית 12-24 שעות , רצוי להחליף את המים פעם אחת במהלך ההשרייה
2. מבשלים את השעועית עד שהיא מתרככת אבל עדיין נגיסה ולא ממרחית
3. פורסים את הבצל האדום לטבעות
4. קוצצים גס את השום
5. שוברים את אגוזי המלח לחתיכות קטנות כך שחלק מהם הופכים כמעט לאבקה ומוסיפים לקערה
5. מתבלים במלח אטלנטי, מלח גרוזיני ופלפל שחור
6. מוסיפים את השמן והחומץ
7. מערבבים את הכל יחד ומגישים
אפשר לבזוק עוד אגוזי מלך מעל הסלט בהגשה
לעוד מתכונים כנסו לפרויקט
http://musaf.bac.org.il/project/symnym
**צילום ועריכה פילטר הפקות
שפה: עברית ::: 1612
עוד ווידאו
- איך להכין חומוס בריא
בריא ומומלץ על כל חומוס מוכן קנוי.
- מתכון להכנת כנאפה בייתית ב-5 דקות
השף ברק חורש מציג איך להכין כנאפה בבית
- הקצפת של מילקי
שייך לבלוג בקטע זה תוכלו ללמוד כיצד להכין גם לכם א
- אורז אדום - Chi-Food
מטבח סיני עם אלי ספיר
- עוגת תפוחי עץ
- מרובעי קרם ברולה וגבינה
המצרכים: עבור הקרום : 200 גרם (7oz) קרקרים גרהם
- לזניה בשרית
מתכון דפי לזניה עם בשר ברוטב עגבניות עם ערכים תזונ
- פיצה כשרה לפסח
קלה מאוד להכנה - מטבח בקלי קלות- ליהי קרויץ
- כיצד לקלף רימון - שיטה מדהימה שכנראה לא הכרתם
- מרק עוף ב60 שניות
בואו לראות ב-60 שניות איך מבשלים מרק עוף מחמם ומנח
קטגוריות
תגובות אחרונות
940 גולשים כעת באתר
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- עוגת גבינה שוקולד לבן בציפוי שוקולד לבן [אבי מ.] - עוגת גבינה שוקולד לבן ללא תחתית.
- פאי שוקולד ואגוזי מקדמיה ללא אפיה [אבי מ.] - פאי שוקולד עשיר ללא אפיה.
- עוגיות זיתים [אורן בר] -
- פלפל ממולא [רגבקוק] - תוספות
- סלט כרובית ועגבניות שרי [אבי מ.] -
- קיש פטריות וגבינה בבצק פילו [אבי מ.] -
- סלט פיטריות [שירינקה] -