פלאפל
רכיבים:
הוראות:
1. שמים את גרגרי החומוס בקערה גדולה מעליהם בערך 2-3 סנטימטרים של מים קרים. בואו להשרות לילה, ואז לשטוף ולנקז.
2. מכניסים גרגירי חומוס שטופים ומנקזים למעבד מזון, מוסיפים שיני שום, בצל, פטרוזיליה, כוסברה, סודה לשתיה ותבלינים. מעבדים עד לקבלת תערובת חלקה אך מתפוררת.
3. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים פירורי לחם ומערבבים עד לאיחוד. מכסים ושומרים במקרר לשעה.
4. מחממים שמן לחום של 180 מעלות צלזיוס.
5. מוציאים את תערובת הפלאפל מהמקרר ובעזרת צורות ידיים רטובות לכדורים בגודל 1 ס'מ.
6. מטגנים את הפלאפים בקבוצות, 4-6 בכל פעם. עד שחום זהוב ופריך, כ 3-4 דקות. מעבירים למגבת נייר.
7. מגישים כמו שהוא או בפיתה עם סלט ורוטב טחינה.
עוד מתכון מעולה מבית https://www.thecookingfoodie.com
- 2 כוסות (400 גרם) גרגירי חומוס מיובשים, אל תשתמשו בשימורים
- 1 בצל קטן
- 3-5 שיני שום
- 1/3 חבורה פטרוזיליה
- 1/2 חבורה כוסברה
- 4 כפות (30 גרם) פירורי לחם או קמח חומוס לגרסה ללא גלוטן
- 1¼ כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל
- כפית כמון
- כפית פפריקה
- 2 כפיות סודה לשתייה
- שמן לטיגון
- להגשה: פיתות, רוטב טחינה, סלט.
הוראות:
1. שמים את גרגרי החומוס בקערה גדולה מעליהם בערך 2-3 סנטימטרים של מים קרים. בואו להשרות לילה, ואז לשטוף ולנקז.
2. מכניסים גרגירי חומוס שטופים ומנקזים למעבד מזון, מוסיפים שיני שום, בצל, פטרוזיליה, כוסברה, סודה לשתיה ותבלינים. מעבדים עד לקבלת תערובת חלקה אך מתפוררת.
3. מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים פירורי לחם ומערבבים עד לאיחוד. מכסים ושומרים במקרר לשעה.
4. מחממים שמן לחום של 180 מעלות צלזיוס.
5. מוציאים את תערובת הפלאפל מהמקרר ובעזרת צורות ידיים רטובות לכדורים בגודל 1 ס'מ.
6. מטגנים את הפלאפים בקבוצות, 4-6 בכל פעם. עד שחום זהוב ופריך, כ 3-4 דקות. מעבירים למגבת נייר.
7. מגישים כמו שהוא או בפיתה עם סלט ורוטב טחינה.
עוד מתכון מעולה מבית https://www.thecookingfoodie.com
שפה: אחר ::: 752
עוד ווידאו
- איך לקלף ג'ינג'ר בקלות
- פנקייק פשוט ומנצח בפחות מ-10 דקות!
רוצים לדעת איך מכינים פנקייק טעים במיוחד בכמה דקות
- כיצד להכין טופו
קל מאוד להכין בבית את גבינת הטופו, וזה מאוד חסכוני
- אורז אדום טעים וקל הכנה
לחמם סיר גדול על האש, להוסיף; כ-3 כפות שמן קנולה
- שוארמה טבעונית מפולי סויה
מתכון להכנת שוארמה מפולי סוייה טבעונית על בסיס סוי
- עוגיות שומשום - כעכים מלוחים
סרטון מדליק וקצר להכנת כעכי שומשום מלוחים וקלים לה
- עוגת גבינה קפה ושוקולד ללא אפייה
קינוח מיוחד לחובבי הקפה והשוקולד. עוגת גבינה שמשלב
- "ביצת השטן"
ביצים ממולאות.. יאמממי!
- איך מכינים עוגת שמרים?
מתכון מדויק ב - 2.5 דקות מתוך סדנת אפייה של אייל מ
- מזון שלא מומלץ לשים במקרר
קטגוריות
תגובות אחרונות
1930 גולשים כעת באתר
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- כדורי עוף פריכים [רגבקוק] -
- כרובית ברוטב חמוץ מתוק [אבי מ.] - פרחי כרובית, פלפל ובצל ברוטב חמוץ מתוק
- עוגת סולת וקוקוס [סוזיה] - עוגת צרקסי
- סופגניות מבצק רבוך [אבי מ.] - לא רק לחנוכה.
- חטיף בריאות [אורן בר] -
- לחם עשבי תיבול טריים [אבי מ.] - לחם לבן עסיסי וניחוחי, טעים מאוד, מתכון של סמדר מוואלה.
- סלט חסה וסלרי [אורן בר] - מדהים...